BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


25 april 2011

Moorea

23-4: We ontbijten niet in het hotel, we houden het budget en ontbijten gewoon op onze veranda. Rond half tien gaan we met de hoteleigenaar (Greg) in de auto het dorp in om boodschappen te doen, een dik uur later haalt hij ons weer op. Op deze manier kunnen we mooi even een en ander inslaan voor lunch en ontbijt. Ook een aantal flessen water is in dit tropische klimaat geen overbodige luxe.

Vanaf de middag tot zonsondergang liggen we in of naast het water. Zwemmen en snorkelen is prachtig hier. Vanaf het strand lopen/zwemmen we zó het rif in. Hier zwemmen prachtige vissen, in allerlei vormen, maten en kleuren. Vooral als de zon schijnt, reflecteert het licht op de zandige bodem en zijn de kleuren nog mooier. Het is net of je in een groot aquarium zwemt. Aan de buitenkant van het rif wordt het ineens héél diep, dan is de bodem niet meer te zien. Maar juist aan deze onderwater-‘afgrond’ zitten de meeste vissen. Het is echter wel zaak om met schoenen aan te zwemmen omdat het rif hard en scherp is (+ zee-egels).

De kinderen zijn helemaal niet te verzadigen qua zwemmen, als het donker wordt moeten we ze echt uit het water plukken. We zijn erg blij dat het is gelukt om Bente eerder op zwemles te doen. Ze zwemt nu mooi samen met Toon het hele rif over en boven de diepe delen. Ze zitten per dag méér onder dan boven water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten