BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


8 april 2011

07-04: Vandaag weer een belangrijke dag. Als het goed is komen vandaag de nieuwe bankpasjes van Laura aan per DHL-koerier en de bus gaat in de container (zie hiervoor blog-bericht hieronder). Ook heeft Toon nog ge-Skypt met z'n klas, dat was voor beide kanten erg leuk.

We nemen afscheid van het Offenbacher-Hof en melden ons weer bij Cerro Castillo. Nog steeds verzegeld maar voor ons gewoon toegankelijk. Laura gaat met de kinderen de stad in en Edwin wacht op Jonathan (Ultramar) om de bus weg te brengen. Uiteraard wordt het wat later dan de afgesproken half 11.

Laura informeert bij Tur-Bus naar buskaartjes naar Santiago. Deze bussen gaan om het kwartier en er is altijd nog wel plek, dus nog geen noodzaak om vandaag al kaartjes te kopen. Eerst alles afgewerkt hebben met de container. We kopen morgen wel kaartjes als we met de rugzakken op het station staan.

Als Edwin terug is treffen we elkaar weer bij het hotel. We gaan nog eens even met de eigenaresse aan de praat omdat we toch wel erg graag het naadje van de kous willen weten over de sluiting van het hotel in verband met de water-werkzaamheden. Na een lang gesprek in het Spaans, Engels, Nederlands etc. (en met behulp van Google-Translator) is het volgende duidelijk geworden:

Onlangs heeft het hotel een fout gemaakt in de administratie omdat er iets niet goed was gegaan met creditcardbetalingen in US-dollars. Door de belastingdienst is dus een straf opgelegd: “ twee dagen de tent dicht”. Dit wordt gehandhaafd door het hotel te verzegelen en een grote plaquette bij de ingang. Het hotel heeft deze twee dagen vervolgens gebruikt om werkzaamheden aan de waterleidingen uit te voeren. Dit maakt een hoop duidelijk.

We gaan, voor de laatste keer, nog even de stad in om wat te eten en een bakkie te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten