BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


16 januari 2011

Puerto Río Tranquilo

15-1: Rond een uur of half een, als alle “moet” klusjes zijn geklaard, start Edwin de auto weer om vandaag weer kilometers te gaan maken. Het plans is om te rijden naar Puerto Río Tranquilo. Volgens de cabaña-eigenaar van El Mirador in Coyhaique zijn daar prima overnachtingsmogelijkheden en is de route prachtig.

Inderdaad, hij heeft niets teveel gezegd. Prachtige bergen, soms met besneeuwde toppen, rotsformaties, azuurblauwe gletsjer, watervallen, rivieren, moerasachtige gebieden. Prachtig om te zien. De trip zal vandaag volgens onze TomTom 216 kilometer zijn, waarvan 116 kilometer over gravelwegen. Nou, dat klopt dit keer precies! De gravelweg heeft in het begin héél veel wasborden, maar later gaat het een stuk beter.

Als we een ongelofelijk Rotel (een soort vrachtwagen/bus vol mensen met daaraan een aanhanger die dient als slaapgelegenheid voor deze mensen) voorbij zien komen over deze gravelweg weten wij zeker dat onze bus het ook aankan. Dat is een hele geruststelling.

Rond half zes komen we aan in Puerto Río Tranquilo. Een klein plaatsje met een aantal restaurantjes, wat slaapplaatsen, een tankstation en wat toeristische informatie. Wij komen terecht bij hostal Los Pinos. Twee nette kamers met elk een tweepersoonsbed, en elk een eigen “baño”. Prima voor ons. Wel moeten we ons weer in twee groepen opsplitsen, maar dat vinden weg geen probleem.

Na het installeren in onze kamer gaan we het dorpje nog even in. Bovendien boeken we een tour voor morgenvroeg 9.00 uur. We gaan met z’n vijven in een bootje naar marmer grotten (Capillas de Mármol). We zijn heel benieuwd. Daarna hebben we in een restaurantje wat gegeten en deze maaltijd afgesloten met, jullie raden het nooit: oliebollen (nou ja, Berliner bollen werden ze hier genoemd). Versgebakken met poedersuiker! Na deze caloriebommen zijn we weer naar ons hostel gegaan, hebben we nog wat potjes UNO gedaan, ge-internet en tv gekeken.

1 opmerking:

  1. Toch nog oliebollen geproefd dus! Veel plezier vandaag op het water. Hebben jullie ook iets meegekregen van de gijzeling van Nederlanders in Punta Natales?
    Nog bedankt voor alle foto's!

    BeantwoordenVerwijderen