BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


25 december 2010

Disneyland

23-12: Toen we vanmorgen opstonden zagen we iets waarvan we dachten dat het niet meer bestond: de zon!!! Stralend weer en een lekkere temperatuur. Dus een geluk bij een ongeluk, anders hadden we gisteren in de regen in Disneyland gelopen. Bij de receptie kunnen we een shuttle regelen, maar volgens ons is het best af te lopen. Dat blijkt ook zo te zijn, en kunnen we voor deze kosten het best vanavond een taxi terug nemen als iedereen moe-gesjokt is.

Na het betalen van een astronomische toegangsprijs stappen we de droomwereld van Disney binnen. Eerlijk is eerlijk, men heeft het hier precies in de vingers om ‘good feelings’ te creĆ«ren, alles is perfect op elkaar afgestemd. Het publiek is tijdens deze ‘voor-Kerstdag’ in grote getale toegestroomd. Dit betekend lange rijen voor iedere transactie, wachttijden van 40 tot 80 minuten. De meeste attracties laten we dan ook eerst maar even aan ons voorbij gaan en genieten van het park. Later maken we een rit in de autootjes (soort karts op een rail), bezoeken de Astroblaster van Buzz-Lightyear, een tochtje op de Mark Twain-raderboot en kijken we naar de ‘Great Parade’. Tjonge, wat een volk overal, met heeeeel veeeel buggy’s. Wij zijn geloof ik ook de enigen die eigen brood en drinken meegenomen hebben. Voor veel Amerikanen is een bezoek aan dit park ook een rib uit hun lijf, ‘once in a life-time’, en dus dan gaan alle registers open.

In de vooravond lijkt de wildwaterbaan ons ook wel wat. Je kunt wat nat worden maar dat deert ons niet en het is ‘maar’ 40 minuten wachten. Hoe dichter we bij het begin komen, hoe meer van ons hun twijfels hebben. We gaan toch!! Als klapper in de boomstam-vaart maken we een vrije val van 15 meter hoogte in een bak water. We krijgen dan ook een bak water over ons heen en zijn zeiknat. Dat was eigenlijk niet helemaal de bedoeling, net nu het wat afgekoeld is en we morgen alle kleren moeten inpakken. Nou ja, het is niet anders, in ieder geval onvergetelijk.

Na dit experiment nemen we ergens een beker koffie c.q. warme chocolademelk waar we heeeeeel lang overdoen zodat de kleren kunnen opdrogen. Als dit zo’n beetje half is gelukt gaan we weer op pad. Het is nu volledig donker en alles is prachtig verlicht, vooral het Fantasia-kasteel centraal in het park.

Rond 20:45 uur is er een groots vuurwerk met muziek. Echt super om te zien, kosten noch moeite zijn gespaard. Na het vuurwerk zorgt Walt Disney zelfs voor sneeuw. Zoals hiervoor al opgemerkt, ze weten precies de goede sfeer neer te zetten. Moe maar voldaan keren we camperwaarts, dit keer met een taxi. Onze laatste nacht in de camper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten