BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


20 december 2010

Erwtensoep

19-12: Het heeft de hele nacht geregend, net als gisteren de hele dag. Dit is het regenfront waar ze ons voor gewaarschuwd hebben. Geen buien, maar een constante stroom regen. We kunnen nu zien dat er op onze camping veel dikke redwood-bomen staan. Dit zijn de ‘broertjes’ van de sequoia’s. Het is een grote kledderboel op de camping. We doen mooi kalm an vanmorgen. Als we wegrijden, vervolgen we weg 1 naar het zuiden.

Overal zien we dat de grote hoeveelheid regen de bergwanden heeft doorweekt want overal liggen stenen en modder op de weg. Gelukkig hebben we de weghelft langs de afgrond en niet langs de bergwand. De weg kronkelt om de bergen heen, op en neer. Ondanks de regen is het zicht op de Pacific nog redelijk goed. Mooie grote golven slaan op de kust en er staan solitaire rotsen in zee. Voorzichtig hopen we in de verte nog ergens een walvis te zien, die in deze tijd langs de kust trekken. Dat zal puur toeval zijn, maar wie weet.


In de middag nemen we iemand mee in de camper die langs de weg loopt. Edwin heeft een paar mijl daarvoor een auto met een lekke band zien staan. Dit is inderdaad de eigenaar van de auto en is op weg naar hulp. Hij heeft al een paar mijl gelopen en zal er nog veel moeten. Hij neemt dus graag ons aanbod aan. Zelf zouden we ook graag geholpen worden…..

Onderweg komen langs een strandje waarop een groot aantal zee-olifanten liggen. Daar willen we meer van weten, dus camper draaien en eruit. Wat een prachtig gezicht, deze grote grijze lompe lijven op het strand en in de branding. Ergens ligt zelfs nog een net-geboren jong bij de moeder. Verder onderweg zien we dat het overal natter begint te worden en de sloten en rivieren behoorlijk zijn gestegen. Dat belooft nog wat voor de komende dagen, want dit weer zal zeker nog zo’n dag of 5 aanhouden. De weerberichten op TV zijn niet positief, hier is het regen, naar het noorden is er veel sneeuw. Er zijn grote vertragingen op de vliegvelden.
Rond vijf uur stoppen we bij een restaurant ‘Andersen’s Pea Soup’. Inderdaad, deze is bekend van de bekende spliterwten soep. Een goede afwisseling ten op zichte van de afgelopen dagen. Erwtensoep in een brood (i.p.v. kom). Mooi is wel dat ze hier alle ingrediĆ«nten die wij in de erwtensoep meekoken, hier er naast serveren, zoals ham, spek, uien etc.

We hebben mazzel dat er een RV-camp aan de overkant van de weg zit, dus na het eten kunnen we ons gelijk installeren. We nemen een plek zonder voorzieningen. Voor de broodnodige stroom zetten we even een poosje de generator aan. Er is wel WiFi dus we kunnen nu weer even wat verhalen op het blog zetten. Het regent nog steeds stevig door, het heeft volgens ons al zo’n 48 uur achter elkaar geregend. ’s Nachts is dat een enorme herrie in de camper.

1 opmerking:

  1. Lekker erwtensoep! Geeft je dat 'unox' gevoel een beetje!
    Prachtig! Alleen jammer van het slechte weer maar daar kan niemand wat aan doen.
    Hier is het superwit!!!! Prachtig zo rond de kerstdagen. De Brink lijkt wel een ansichtkaart.
    JP morgen helaas weg, niet leuk rond deze gezellige dagen...
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen