BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


28 november 2010

Verjaardag, camper en sneeuw

26-11: Vandaag Laura’s 39e verjaardag!! Toch vreemd om je verjaardag in een ander land te vieren. Rond een uur of 10 gaan we naar de camperverhuur. Eerst een hele papierwinkel doorworstelen en dan een uitgebreide uitleg. We hadden één van de kleinste campers gehuurd, maar voor ons is het nog een redelijk bakbeest . Deze is voor ons voldoende. In deze tijd van het jaar (laagseizoen) is het qua prijs vergelijkbaar met een huurauto, en nu hebben we in ieder geval een dak boven ons hoofd.

We gaan op de I-70 richting het westen, vanuit Denver zit je dan onmiddellijk in de Rocky Mountains, hoge bergen met dikke sneeuwbuien rondom de toppen. Er staat enorm veel wind (tegenwind), die aan de camper trekt. Na een poosje slaan we rechts af, en gaan in noordelijke richting weg 40 op, richting Granby. Al snel krijgen we de eerste haardspeld-bochten. Het stijgt erg snel, maar de camper kan het goed aan. Door ons snelle stijgen, en het dalen van de luchtdruk, ontploffen bijna de twee chipszakken die we gekocht hebben. In verband hiermee moesten we ook de druk in ons (lucht)bed van de camper laten zakken.

Na een paar mijl stijgen begint het ook nog te sneeuwen en is de weg teruggebracht tot twee rijsporen. Het is dus erg voorzichtig omhoog rijden. Bij het afdalen wordt het nog lastiger, de weg is nog minder schoon en de automaat wil steeds opschakelen terwijl wij de snelheid laag willen en moeten houden, dus maar in z’n 3 of 2 naar beneden. Dan komen we in verschillende wintersportdorpen.


Bij een tankstation vragen we of we daar kunnen overnachten. Dat kan niet, maar de beste man belt voor ons een adresje zo’n 40 minuten verder op, daar is ook stroomaansluiting. Daar gaan we naar toe (Kremmling). Als we daar aankomen is de zon al onder en is het al bijna donker. Gauw de stroom aankoppelen want het is hier stervenskoud. Voor het eerst zelf koken. Het uit-eten zijn we ook wel een beetje zat, dus dit is lekker. Na het eten, plassen, tandenpoetsen en onder wol. Dat is ook hard nodig want het ijs staat al op de binnenkant van de ramen en ‘kozijnen’.

2 opmerkingen: