BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


30 november 2010

Dino's in Utah.

28-11: Het heeft wel gevroren vannacht, maar het is niet zo koud geweest als gisteren, want de ramen zijn aan de binnenkant niet bevroren. Na het ontbijt wordt er weer voor school gewerkt, rekenen en schrijven. Huub wil altijd het liefst voor school werken, want hij hoeft alleen maar wat te kleuren en doolhofjes te doen. Dat steekt de anderen wel een beetje. Na het leren wordt er nog even buitengespeeld op het speelplaatsje op de camping.

Rond 12:00 uur volgen we vanuit Craig weg 40 naar het westen. Het is een erg ruig gebied. We zien diverse keren verschillende soorten herten lopen. Wat een immense ruimte, op veel plaatsen is er zo ver je kunt kijken helemaal niets te zien. Prachtig!!! We komen ook door Dinosaur, waar we even tanken. Het is wel verstandig om de tank een beetje vol te houden want de afstanden zijn groot en op die manier kunnen we ook gebruik maken van de generator aan boord als dat nodig mocht zijn. Dinosaur Nat. Mon. is een nationaal park waar men enorm veel dinosaurus-restanten heeft opgegraven, en dat nog steeds doet. Het gebied ziet er ook echt prehistorisch (Jurassic-Park-achtig) uit.

Alle officiĆ«le gebouwen en camp-sites van het Dinosaur National Monument zijn in verband met de winter gesloten. Voor overnachten zijn we dus weer op een RV-park of campground aangewezen. In Vernal pakken we weg 191 naar het noorden. Net buiten het dorp is een KOA-camping waar we proberen een plekje te vinden. Er is echter geen balie-bezetting en er zijn ook geen ‘night-registration’-enveloppen te vinden waar je geld in kunt doen. We bellen ‘Nick’, hij geeft aan dat we op een plek tussen 11 en 40 kunnen gaan staan en maar 20 USD door de brievenbus moeten doen. Da's geen geld. later blijkt ook wel dat er alleen electra is, verder niets. De WC's zijn afgesloten, dus daar moeten we even creatief mee omgaan (ook een beetje prehistorisch eigenlijk!!). Ook de WiFi-verbinding krijgen we niet aan de praat, daarom zien jullie dit bericht nu pas.


2 opmerkingen:

  1. Voor fossielen moet je bij de afdeling Grondzaken zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze kan alleen van Henk zijn dat begrijp je wel. Hij beschouwt zichzelf ook als een fossiel.

    Groeten Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen