BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


30 november 2010

...nog meer sneeuw

29-11: Allemaal weer lekker geslapen, we worden elke morgen iets later wakker, maar het is nog steeds redelijk vroeg. Omdat we vandaag een eind willen rijden, gaan we even niet aan school werken, maar vertrekken zo snel mogelijk. Omdat er geen was- en douchegelegenheid open is doen we dat maar even provisorisch. Wel nog even boodschappen doen voor vertrek, want je weet maar nooit.

Het landschap is adembenemend en bijna niet te omschrijven. Heel veel “niets”, urenlang. Het geeft een gelukzalig gevoel om hier te rijden, met z’n vijven, en ons favoriete muziekje (veel Bruce) op. Wat een vrijheid, wat een genot! We komen ook nauwelijks verkeer tegen, een paar auto’s per uur maar.

Al gauw na het vertrek uit Vernal begint het te klimmen en wordt de wegcondities slecht, slechter, slechtst, uiteindelijk een dikke laag c.q. koek sneeuw op de weg en een straffe wind. Het rijden is hier erg moeilijk vooral als het even bergafwaarts gaat. De camper kan het goed hebben, maar het een kwestie van super-geconcentreerd rijden, met de alarmlichten aan (= hier normaal voor langzaam verkeer omhoog). Op sommige stukken is het gewoon een sneeuwvlakte zonder strepen. De grote trucks stuiven omhoog en laag. Af en toe komen we een sneeuwploeg tegen, maar ja, die gaat dus de andere kant op, daar hebben we niets aan!! Dit is nog weer spannender dan de rit van afgelopen vrijdag.

Na zo’n 50 mijl kiezen we voor weg 44 naar het noorden, naar Rocks Springs, omdat weg 191 (meer logisch) is afgesloten in verband met de sneeuwval. Opnieuw hele stukken niets en ruig land. We zijn dan inmiddels in de staat Wyoming aangekomen (de ‘badlands’ van Wyoming). In de buurt van Rock Springs gooien we de tank nog een keer tot de nok toe vol en gaan nog een stukje noordelijker, naar Pinedale.

Inmiddels is het al 16.00 uur en dus tijd om een overnachtingsplaats te zoeken. Die is er niet in Pinedale, alleen een gesloten camping. We worden ongeveer 10 mijl terugverwezen naar Boulder, daar zou een camperpark zijn. Die hadden we al gezien op de heenweg, dus maar even teruggereden. Inderdaad, daar kunnen we terecht voor 30 USD, maar er is alleen maar stroom, wederom geen water, wc- en douchgelegenheid, maar wel Wi Fi en dat is voor ons ondertussen bijna net zo belangrijk geworden als een toiletgelegenheid. Gauw op onze plek installeren, want hier is het ook stervenskoud, boven op een hoog plateau met een straffe wind en nu al 10 graden onder nul. De campingjuf gaf aan dat ze vannacht -30 graden (wij hopen dan maar Celsius en niet de hier gebruikelijke Fahrenheit) voorspellen. Omdat afwassen een probleem is hier, en we nog wat afwas hadden staan van gisteren (toen konden we ook al niet afwassen) moeten we even improviseren met het warme eten. Gelukkig hebben we een redelijk gevulde koelkast, dus een éénpansgerecht met brood etc. is snel gemaakt, wat yoghurt en fruit ná en we kunnen weer lekker gaan slapen. Morgen verder richting Yellowstone National Park (volgens de nieuwsberichten ook al zo'n oord wat op dit moment niet bekend staat als behaaglijk warm).

2 opmerkingen:

  1. Yellowstone! Dat park wil ik zó graag zien, maar op de een of andere manier nooit gelukt. Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden. Veel foto's graag! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie plaatjews hoor! lies

    BeantwoordenVerwijderen