BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


5 juli 2011

Van showground naar showground

4-7: Na het ontbijt zoeken we iemand op waar we ons stageld kunnen betalen. Dit is niet gelijk duidelijk, maar we willen zeker niet zomaar wegrijden. In een kleine loods op het terrein zijn een aantal locals aan het werk en één van hen is de beheerder. Even een praatje maken, betalen en wegwezen.

Het is een frisse maar mooie zonnige ochtend. We kunnen het dan ook niet laten om nog even weer naar het walvissen-uitkijk-platform te rijden, je weet maar nooit. Wederom turen we verwachtingsvol een deel van de oceaan over. Ook nu weer zonder succes, blijkt na een poos. Het zijn immers wilde dieren en die heb je niet aan een touwtje.

Bij de plaatselijke McDonalds checken we even onze mail en plaatsen weer een stukje en foto’s op onze blog. Het is nu twee weken schoolvakantie (wat in NL de kerstvakantie is) in de staat Victoria en dat is te merken, veel kids bij de McDonalds op maandag!!

Vandaag rijden we weer een stuk in westelijke richting. Na Portland rijden we de staat South-Australia binnen. Later blijkt dat in deze staat er een tijdsverschil van een half uur is met het oostelijk deel van Australië. Het tijdsverschil met Nederland is voor ons nu dus 7,5 uur, we komen dus dichterbij.

We halen het vandaag tot Mount Gambier (ca. 16.00 uur). De volgende plaats is nog eens 140 kilometer verderop. Dat redden we niet meer vóór donker en in de schemer en het donker rijden is hier gewoon levensgevaarlijk. Het wemelt hier van de kangoeroe’s en ander buidel-gedierte. Vóór Mt Gambier zagen we ze al links en rechts in de berm staan en huppelen. Ergens in een weiland stonden er wel 60. Zolang ze dáár staan is het prima, maar ze moeten zich niet op het asfalt begeven, dan wordt het link en heb je ze plotseling op de achterbank liggen. Niet in de schemer of in het donker rijden als het niet nodig is. Morgen is er weer een dag.

Ook in deze plaats worden we door de vrijwilligsters van het info-centre, voor een goedkope overnachtingsplek, doorverwezen naar de plaatselijke showgrounds. Sleutel ophalen en betalen bij het tankstation daar in de buurt. Weer een prima plek. Nu past de sleutel die we gekregen hebben wel op het slot van het toiletgebouw, maar niet op het hangslot wat er bij op gezet is. Geeft niks, we hebben toch alles aan boord, oftewel ‘self-contained’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten