BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


4 juli 2011

Apostelen

03-07: Van Port Campbell rijden we een klein stukje terug. We willen de “Twelve Apostles” zien. Gistermiddag waren we er al langs gereden, maar toen vonden we het al wat te donker om nog te gaan kijken en foto’s te maken. Vandaag een paar kilometer terugrijden is niet zo’n probleem en nu schijnt de ochtendzon mooi op deze rotsformaties. De 12 Apostelen zijn twaalf grote solitaire rotsformaties die door de jaren heen (heeeeel veel jaren!!!) van het vaste land zijn afgesleten en nu alleen in de oceaan staan. Ze zijn hét kenmerk van de Great Ocean Road. Ze staan over een redelijke afstand verspreid, dus moeten we op twee plekken zijn om ze allemaal te kunnen zien.


De rest van de dag rijden we weer in westelijke richting en sluiten vandaag de Great Ocean Road af, een mooie route in een prachtig groene omgeving. Het is hier moeilijk voor te stellen dat het overgrote deel van Australië uit droge woestijn bestaat. We zullen het zien.

In Warrnambool slaan we even weer een flinke hoeveelheid boodschappen in bij een grote supermarkt in een Amerikaans aandoende shoppingmall. Dit is aanzienlijk voordeliger dan boodschappen doen in de kleine supermarktjes in de plattelandsdorpen. Op de parkeerplaats vraagt een wat ouder echtpaar (ruim boven de 40, haha) of ze even in de camper mogen kijken. Dat mag!! Ze willen in december een camper huren in NZ en willen wel eens zien hoe een 6-persoons er uitziet. We kletsen wat over Australië, Nieuw-Zeeland en reizen in het algemeen. We krijgen wederom een uitnodiging om een paar dagen in een echt huis door te brengen (in de bergen), maar omdat dat niet op onze route ligt kunnen we daar helaas niet op in gaan. We krijgen wel de tip om in dit dorp te overnachten omdat er leuke speelvoorzieningen zijn voor de kinderen.

Het loopt al tegen vieren dus dat is geen gek idee. Bij het visitorscentre wijzen ze ons een goedkope overnachtingsplaats aan en horen we dat er vanmorgen nog een ‘walvis met jong’ voor de kust is gesignaleerd. Deze walvissen (southern right whales) komen vanuit de wateren rond Antarctica naar deze baai om jongen te krijgen en gaan dan weer terug. We spoeden ons naar het walvissen-uitkijk-platform aan de baai maar zien helaas niets, het is ook zo’n enorme bak water dat zelfs een walvis niet echt opvalt.

De bedoelde camping is meer een staanplaats op het gemeentelijke evenemententerrein (showground) annex hondenrenbaan. Er zijn zelfs ‘powered-sites’ en eenvoudige toiletten. Prima, dit is eigenlijk al meer dan we nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten