BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


9 juli 2011

Adelaide's Zoo

9-7: Het weer is vandaag, net als de afgelopen dagen, buiig. Bente is goed te pas en we hebben allemaal zin om vandaag ons uitje te doen: een bezoek aan Adelaide’s Zoo. We besluiten met de bus te gaan in plaats van de camper mee te nemen, omdat het nogal lastig schijnt te zijn met parkeren. Bij de receptie van de camping kunnen we weer buskaartjes kopen. We vragen tevens even of ze Bente met een electrisch golf-karretje van de camping naar de bushalte willen brengen. Geen probleem, en dat gaat véél sneller.


We stappen zo dicht mogelijk bij de dierentuin uit, maar het is toch nog een behoorlijk stukje lopen. Edwin neemt Bente een stukje op de rug, dat gaat wat sneller. In de dierentuin kunnen we een rolstoel huren, en dat is toch wel een verademing. Bente zit als een prinses en deelt de lakens uit: “ik zie niets, graag die kant uit, ik heb altijd plek! Ja, dat soort dingen! Prima voor eventjes zo’n rolstoel, maar je moet er niet aan denken dat je er aan gekluisterd bent. Wat dat betreft was het vandaag ook zeer leerzaam.

De dierentuin is ronduit prachtig. De dieren zijn zeldzaam voor ons. Twee oerang-oetangs, boomkangoeroes, tapirs, een anaconda en mandril-apen om er maar eens een paar te noemen. Ook is het park heel mooi en netjes aangelegd met bijzondere bomen en planten. Hoogtepunt was voor ons toch wel om twee reuzenpanda’s te zien! Wauw! Er schijnen er op de wereld nog maar 1600 van te zijn!


Als we alle dieren gezien hebben leveren we de rolstoel weer in. We vragen tevens of er nog ergens dichter in de buurt van de zoo een bushalte is. Dat blijkt niet zo te zijn. Eén van de dames biedt aan om Bente en Laura met haar auto naar de bushalte te brengen, zodat ze niet zo ver hoeft te strompelen! Een fantastisch aanbod. Wat zijn er toch veel vriendelijke mensen overal (we hadden het al eens eerder gemeld)!

Laura en Toon stappen een paar haltes vóór de camping uit om boodschappen te doen. Edwin gaat met Bente en Huub vast door. ’s Avonds koken we weer een heerlijk potje en kijken samen een gezellige familie-film (natuurlijk met drinken en iets lekkers), een ouderwetse zaterdagavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten