BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


29 juli 2011

Darwin

28-7: Vandaag gaan we met de bus naar Darwin. Dat is handig, want dan hoeven we niet te zoeken naar een parkeerplek waar de camper kan staan. Bovendien hoeven we dan niet voor een dagje stad alles weer op te breken.

Darwin is een heerlijke, niet al te grote stad. We gaan eerst naar de bookexchange. We hebben al heel wat boeken verzameld gedurende onze reis en het wordt tijd dat we er maar een paar over houden. Vier van de zeven boeken wordt ingenomen. De overige drie boeken zijn te oud. Die leggen we later buiten op een prullebak, zodat iemand die wil, ze nog kan lezen. We zoeken twee nieuwe boeken uit. Er blijkt hier ook een groot aantal nederlandstalige boeken te zijn en het is niet moeilijk om te kiezen.

Bij deze winkel hoort ook een art gallery met aboriginal art. We gaan een kijkje nemen. Er is een enorm aanbod. De kunstenares zelf is ook even aanwezig. Zij werkt al 10 jaar als kunstenares. We willen graag een kunstwerk kopen als aandenken aan deze reis, maar kunnen niet zo goed kiezen. Dat schilderij is te flets, dat schilderij heef niet de juiste kleur, enz. enz. We besluiten het even te laten bezinken.

We struinen verder langs souvenirs winkels, nemen een kijkje bij de buitenbioscoop. Hier zouden we graag naartoe gaan vanavond om dat eens mee te maken. Helaas is er vanavond geen kinderfilm. Bovendien begint de film pas om 19.30 uur. Dat zou allemaal veel te laat worden.


...helemaal klaar voor Singapore!
 We nemen ergens een drankje, scoren een ijsje en Huub zijn wens gaat in vervulling: hij krijgt een echte ‘hawaii blouse’! Dan gaan we nog een keer naar de kunstwerken kijken. Het kost wat tijd, maar uiteindelijk vinden we een kunstwerk dat ons aanstaat. We zijn tevreden.

een krokodilburger, tja alles proberen

Tegen vier uur nemen we de bus naar Mindil Beach Market. Een markt vlakbij het strand met allerlei leuke kraampjes en eettentjes. Toon scoort een krokodillenburger en Huub een buffelburger. Bente kiest veilig voor frietjes met een worstje. Bij Edwin en Laura valt de keuze op noodles.


Mindil Market is een prima plek voor dekinderen om nog wat laatste souvenirs van hun zakgeld te kopen. Moe maar voldaan nemen we rond 19.00 uur de bus. Bij de bushalte staat een aboriginal man met een gitaar. In de bus vraagt de chauffeur aan de aboriginal of hij wat wil spelen. Dat doet hij en het klinkt heerlijk puur en rauw! Dit maakt het tot een bijzondere busrit. Na het optreden is er applaus en buiten maken we nog even een foto. Hier een filmpje ervan (excuses voor de slechte geluidskwaliteit...).

Bij de camper drinken we nog even gezellig wat. Net als gisteravond komt er weer veel lawaai uit het struikgewas achter onze camper. Met een zaklamp nemen we een kijkje. Het blijken (onder andere) enorme vleermuizen te zijn! Getver! Nou ja, zo lang ze bij ons uit de buurt bijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten