BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


27 juli 2011

Krokodillen kijken!

25-7: Na een warme nacht kunnen we weer heerlijk buiten ontbijten. Het is wel wat gedoe, want de hordeur van de camper moet toch zoveel mogelijk dicht blijven. Wat een muggen en ander ongedierte zit hier! We moeten ons allemaal even insmeren met ‘insect repelent’.


Voor de tour worden we met een shuttle bus naar de South Aligator River gebracht waar de boot al voor ons klaar ligt. We hebben een plaatsje in de zon. De stoeltjes zijn bijna te heet om op te zitten. Als we gaan varen komen we gelukkig ook in de schaduw terecht.

Het gebied dat we invaren is prachtig en heel anders dan we tot nu toe van Australië hebben gezien. Het is moerasachtig met ontzettend veel verschillende vogelsoorten (volgens de gids zo’n 280 soorten!), schildpadden, waterbuffels, waterlelies en krokodillen! We hebben het geluk dat we een flink aantal krokodillen zien. Zelfs één van zo’n 6 meter lang! Wat een beest! Dit is een mannetje volgens de gids. Roerloos ligt hij in het water te wachten op zijn kans!

Later in de tour zien we nog een krokodil die net een stukje gaat zwemmen. We varen ‘gezellig’ een stukje met hem mee! Wat een mooi gezicht! En wat zwemt dat beest gemakkelijk. Hij beweegt alleen zijn staart langzaam heen en weer en het lijkt of hij zijn ogen dicht heeft!

Na de tour lunchen we op de camping en gaan dan als de wiedeweerga het zwembad in. Tijd voor verkoeling. Heerlijk! ’s Avonds weer een eenvoudige doch voedzame zelfgemaakte maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten