BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


27 juli 2011

Laatste etappe in Australië!

27-7: Door het zwemmen van gisteren hebben we allemaal extra lekker geslapen. We genieten van ons ontbijt en rond half 10 verlaten we de camping. Ons doel voor vandaag is Darwin, de plek waar we zaterdag onze camper moeten inleveren… Volgens de timetable is het zo’n 2,5 uur rijden, maar wij blijken er meer tijd voor nodig te hebben.

Op een aantal plaatsen langs de route hangt een dikke rook boven de weg. Dit is het seizoen van de bosbranden, ‘gecontroleerde’ branden wel te verstaan. Op zeer vakkundige wijze worden delen ruig gebied in de fik gestoken. Ze maken gebruik van de ochtenddauw zodat de branden vanzelf weer doven en niet uit de hand lopen. Op deze wijze verbrandt alleen de grassige ondergroei en niet de bomen. Ook is er dan tijdens de echte droge tijden niet veel droog materiaal meer over om echte bosbranden (wildfires) te veroorzaken. Een stukje vakwerk dus!!

Onderweg maken we bij een tankstation een stop om koffie te drinken. We nemen uitgebreid de tijd om de naastgelegen souvenirswinkel met aboriginal spullen te bekijken en gaan dan weer verder. Zo’n 40 kilometer voor Darwin zien we een Woolworth supermarkt. Het lijkt ons handig om hier weer verse spullen te kopen, zodat we in Darwin niet hoeven te zoeken naar een supermarkt. We zien dat er in dit winkelcentrum ook een ‘Salvation Army’ (Leger des Heils) is. We gaan eerst even vragen of we er ook winterkleding kunnen inleveren bij deze zomerse temperaturen (30+ Celsius). Dat blijkt te kunnen.

Als Edwin de spullen in de supermarkt afrekent gaat Laura vast de camper in om de kleding uit te zoeken. De winterjas van Huub kan weg, Laura’s spijkerbroek kan weg, de 3 shirts met lange mouwen van de kinderen kunnen weg, een t-shirt en trui van Huub zijn inmiddels ook veel te klein geworden, er is nog een dikke joggingbroek van de kinderen. Het is een mooie stapel die we kunnen inleveren. Het levert ons weer plek op in de rugzak! Na zaterdag moet het weer in twee rugzakken passen. Een beetje plek óver zou wel zo prettig zijn, dan kunnen we her en der misschien nog wat souvenirs scoren.

Zo rond 15.00 uur komen we aan op de camping die we in Darwin hebben uitgezocht. Deze blijkt zo’n 10 kilometer van het centrum te liggen, maar de voorzieningen zijn wel goed. Er zijn drie zwembaden, nette douches en wc’s en de mogelijkheid om kleding te wassen. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum zodat we de komende dagen niet met de camper de stad in hoeven. Na onze enorm verlate lunch duiken we aan het eind van de middag het zwembad in. Heerlijk! Dit houden we nog lang vol. ’s Avonds weer een potje koken. Dit was de laatste etappe in Australië...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten