BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


21 mei 2011

Van noord naar zuid

18-05: Vanmorgen de wekker gezet om 6.00 uur. We moeten namelijk om 7.25 uur bij de ferry in Wellington zijn, nog zo’n 10 kilometer verderop. Het is fris en donker. Het valt niet mee om uit het warme bed te komen. De kinderen halen we uit de “bak” boven de cabine. Zij mogen onderweg nog even wakker worden op ons bed. We dachten bij de ferry nog even tijd te hebben voor een ontbijt. Dat valt tegen. De kinderen moeten snel aankleden en we eten snel een boterham. Dan moeten we al aan boord.

We zoeken een plekje en vermaken ons de drie uur durende overtocht met de Nintendo, kletsen, drinken en buiten op het dek kijken. Vlak na vertrek waait het buiten op het dek enorm hard. Laura moet Toon en Bente aan de hand houden. We worden naar binnen gehaald. Het dek wordt gesloten. Teveel wind!! Gelukkig is Huub beneden bij Edwin. Anders zou hij nog overboord waaien!

Als we het Zuider-Eiland naderen is het weer totaal anders en kunnen we zonder problemen weer het dek op. Tussen de fjorden door varen we naar Picton. De kinderen kunnen nog een halfuurtje spelen in de playground onderin de ferry, die we op de valreep hebben ontdekt.

Vanuit Picton rijden we naar Kaikoura, zo’n 155 kilometer verderop. Onderweg maken we nog een stop bij een zeeleeuwenkolonie. We kunnen vrij dicht bij de dieren komen. Machtig. In Kaikoura gaan we eerst naar het bookingscentre voor whale watch-tours. Het is wel enorm duur. We twijfelen of we zullen gaan en vragen een Australisch stel (met kind) dat net terug is van zo’n tour of het de moeite waard is. Zij vinden van wel en vermelden tevens dat het in Australië nog duurder is… We denken er nog even over na, maar uiteindelijk besluiten we toch te reserveren. Morgen om 12.45 uur vertrekt de boot als de weersomstandigheden het toelaten.

Dan moeten we op zoek naar een wildkampeerplek. Die vinden we vlak aan de kust. De kinderen gaan onmiddellijk buiten spelen en wij gaan koken. Tegen half 6 roepen de kinderen ons dat we toch écht even buiten moeten komen kijken. De maan komt op boven de oceaan! Wat een mooi gezicht! Dit is de tweede keer dat we een maansopkomst zien! De eerste keer was in Andacollo (Chili). Zou je dat in Nederland ook kunnen zien? Waarschijnlijk zit er meestal iets voor!

 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten