BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


15 mei 2011

Vulkanisch

14-05: We willen vandaag eigenlijk een vulkanisch park bezoeken maar het regent ontzettend. We gaan daarom na het ontbijt eerst maar wat schoolwerk doen in het restaurant van het spa-complex, daar kunnen we ook mooi de Nintendo’s en de laptop opladen. Als dat allemaal gedaan is, is het weer ook weer opgeknapt en gaan we toch op pad.


Een eindje buiten Rotorua ligt het vulkanische themapark Te Puia. We lopen hier langs kokende modderpoelen, stomende en rochelende(zwavel) gaten in de grond en kijken bij de bekende Pohutu-geyser. Een deel van het park is gewijd aan de Maori-cultuur, waaronder huizen, kano, kookplaatsen, een vlecht- en houtbewerkingschool. Rond de middag wonen we een begroetingsritueel en vecht- en dansvoorstelling bij. Dit is indrukwekkend om te zien.


In dit park bevindt zich ook een kiwi-huis, waar we in het donker kiwi’s in levende lijve kunnen zien. Schattige bolvormige loopvogels met een lange snavel en zo groot als een krielkip. In de vrije natuur krijg je ze bijna niet te zien.


Aan het eind van de middag gaan we terug naar Rotorua en struinen we nog even door het centrum. De camper hebben we geparkeerd op de parkeerplaats van de Pak ’n Save-supermarkt. Daar doen we boodschappen en eten ons avondeten. Eens even zien of ze ons hier vanavond wegjagen. Voor ons is het hopelijk “Park ’n Safe”, maar eigenlijk ook “Park ’n Save” (gratis)!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten