BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


21 mei 2011

Wellington

17-05: Gelukkig een rustige nacht vannacht, geen storm. Vandaag gaan we vanaf hier met de bus naar Wellington. In de buurt van de camping kunnen we opstappen en worden we midden in de stad afgezet. Wellington is de hoofdstad maar kan qua omvang en internationale allure niet tippen aan Auckland. Toch is Wellington, net als alle andere plaatsen in Nieuw-Zeeland, een hele prettige plaats met een fijne sfeer. Alles gaat er erg relaxt, geen getoeter en druk gedoe, dat valt ons gewoon op.


In Wellington zijn geen echte bekende highlights die op ieders ‘must see’-list staan. We slenteren door de stad. Wel zijn er veel mooie sjieke winkels. Ook maken we een ritje met de Cable Car, die nog wel enigszins bekend is. Als we met deze kabelbaan boven komen is er een mooi uitzicht over de stad, de haven en de baai.

Voor de verandering eten we ’s avonds in de stad en doen daarna wat boodschappen voor het ontbijt van morgen, want dan moeten we vroeg op om met de ferry mee te kunnen. De stadsbus zet ons weer netjes in de buurt van de camping af. Nog gauw een paar klusjes doen en alle apparatuur maximaal opladen, want de komende tijd willen we het weer met wat minder voorzieningen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten