BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


10 mei 2011

Cape Reinga

09-05: Heerlijk geslapen na een nachtje ‘wildkamperen’. Als we weer richting het noorden rijden komen we langs Ninety Mile Beach, een stuk recht strand die als weg gebruikt mag worden en waar je prachtig met een 4-wheeldrive overheen kunt rijden. Wij houden het bij een stukje wandelen. Met de camper mogen we alleen op verharde wegen komen.


De wegen zijn hier enorm bochtige en gaan constant op en neer, dat opgeteld bij linksrijden en ‘het stuur aan de verkeerde kant’ is het nog een hele klus. Nadeel van zo’n verkeerd stuur is, dat de versnellingspook wél aan de normale kant zit, dus schakelen met links. Het fingerspitzengefühl is er nog niet helemaal, maar het went, alleen nog even opletten bij rotondes en kruisingen.

Achter in de middag zijn we dan op het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, Cape Reinga. We lopen naar de vuurtoren aldaar en genieten van het uitzicht. Hier komen de Tasman Zee en de Grote Oceaan bij elkaar, dat geeft een mooi golvenschouwspel.


Vlak vóór het donker worden zoeken we een plaatsje op om te slapen. We rijden naar een DOC−camping, zeg maar een soort Staatsbosbeheercamping. Een grasveld op een hele mooie plek aan de oceaan maar zonder al teveel voorzieningen. Paar dollar in een envelopje doen en kamperen maar (nadeel: geen internet− en mobiele telefoonbereik).

1 opmerking:

  1. jeetje wat ziet het er weer fantastisch uit. En wat mooi al die verschillende landschappen die jullie zien.

    BeantwoordenVerwijderen