BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


17 april 2011

Adios Santiago, adios Chile!











15-04: Vandaag onze laatste dag in Santiago, we kunnen dus nog één keer de stad in. Het is erg mooi weer, zonnig en warm. We lopen dan ook een groot deel van de Alameda af, naar Barrio Bellavista. Dit is een wijk waar veel scholen staan, dus veel studenten verkeren en dus veel cafés en terrassen te vinden zijn. Wij lopen echter door naar de funicular. Dit ‘karretje aan een staalkabel’ brengt ons langs een steile helling naar Cerro San Christobal. Op deze berg, midden in Santiago, staat een groot wit Mariabeeld. Vanaf deze berg is er een ontzettend mooi uitzicht over de stad en de Andes er vlak achter. Wat een enorme stad is Santiago toch, circa 6 miljoen inwoners.


Vanaf deze berg lopen we op ons gemak weer terug naar het centrum van de stad. We moeten nog even pinnen om te zorgen dat we voldoende cash op zak hebben voor Paaseiland, want daar zijn maar 2 pinautomaten en als die stuk of leeg zijn dan heb je een probleem (we hebben wat dat betreft al het een en ander geleerd de afgelopen weken, cash = het best).

’s Avonds eten we in het hostel (eenvoudig, goed en goedkoop). Bij de buur-winkel kopen de kinderen een ijsje en nemen afscheid van het personeel. Ook van de crew van het hostel wordt afscheid genomen. Al met al zijn we hier best een lange tijd geweest, langer dan de meeste anderen en dat schept een band.

We pakken onze spullen in de beide rugzakken en zetten alles startklaar. Morgenvroeg hoeven we dan alleen maar de kleren aan te trekken en we kunnen gaan. Met gemengde gevoelens gaan we slapen. Op naar een nieuwe bestemming, maar ook erg jammer om Chili en Argentinië te moeten verlaten. Deze landen zijn super om in te reizen en hebben grote (en een goede) indruk op ons gemaakt.

1 opmerking:

  1. Nu op naar een nieuwe bestemming! Wel toevallig dat jullie op Palmpasen naar Paaseiland gaan. Heb gelezen op internet dat Paaseiland een van de meest afgelegen en geisoleerde eilanden is, maar wel mooi!
    We kijken weer uit naar jullie verhalen!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen