BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


18 april 2011

Palmpaas-eiland

17-04: Vanmorgen extra vroeg wakker, doordat het tijdsverschil met twee uur is opgelopen. Wel lekker geslapen allemaal. Rond half negen zitten we aan ons ontbijtje. We moeten een beetje opschieten, want we willen om 9.00 uur naar de kerk. Een kerkdienst hier schijnt de moeite van het bijwonen waard te zijn. Bovendien is het vandaag palmzondag.


Als we bij de kerk aankomen vindt er al een processie rondom de kerk plaats. De mensen hebben allemaal palmbladeren in de hand. Om 9.00 gaat iedereen de kerk in. We vinden een mooi plekje op een bescheiden plaats in het kerkje. Naast ons zit een man geheel in wit gekleed met een soort band om zijn hoofd met daarop schelpen. Hij ziet er prachtig uit en zingt vol overgave mee. Net als de rest van de eilandbewoners trouwens. Een oudere vrouw heeft een krans van schelpen op haar hoofd, dames zijn gekleed in het wit, met bloemenkransen in het haar of een bloem achter het oor. Allemaal op hun paasbest zeg maar. Ook is er muziek: gitaar, accordeon, mondharmonica, trommels, sambaballen. Iedereen die muziek wil maken lijkt zijn instrument meegenomen te hebben. Het is enorm indrukwekkend om mee te maken. Niet eerder hebben we zo’n mooie kerkdienst meegemaakt.




Na de kerkdienst lopen we naar de zee. Er zijn hoge golven die prachtig op de rotsen uiteenspatten. Wat een water, overal zover je kan kijken. Je voelt je echt klein op dit eiland tussen al dat water van de oceaan. Ook zien we de eerste moai (de beelden waar Paaseiland zo bekend om is). Het zijn mooie verweerde beelden.

Rond het middaguur gaan we ergens een empanada scoren en even wat drinken. We gaan weer richting de hoofdstraat en vragen nog wat informatie op over het huren van een auto. Dat is het plan voor de komende twee dagen: het eiland per jeep verkennen. Twee dagen moet genoeg zijn om alles hier te zien. We eten nog een ijsje en doen wat boodschappen voor het avondeten. Gisteren was het al behelpen met het uitzoeken van twee paprika’s uit veel halfverrotte en beschimmelde exemplaren, vandaag is de keuze weer moeilijker geworden. Er is namelijk nog geen nieuwe aanvoer geweest. We moeten maar niet te kieskeurig zijn en alles goed bakken!!












Bij de hostel gaan de kinderen lekker spelen en wij vermaken ons met internet, mailen, bloggen, Nintendoën en wat kletsen met andere hostelgasten.

1 opmerking:

  1. beste allemaal, we genieten veel van jullie verhalen. veel plezier!!! lies en karel

    BeantwoordenVerwijderen