BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


17 april 2011

Rapa Nui (Paaseiland)

16-04: Om 5.00 uur gaat de wekker en we zijn allemaal gelijk wakker, dat is handig. Gauw aankleden, bedden afhalen, rugzakken op en naar beneden. Bij de receptie treffen we nog diverse mede-gasten aan die net terugkomen van een avond stappen. We leveren ons beddengoed in en nemen afscheid.

We lopen naar het kantoortje van Tur-Bus waar de bus al klaar staat om ons naar het vliegveld te brengen. Dit gaat allemaal snel, goed en efficiƫnt. We zijn dus mooi op tijd aanwezig, zeker gezien de nieuwe vertrektijd, maar dat is altijd wel fijn.

Precies op tijd vertrekt onze vlucht naar Paaseiland. Dat is toch nog zo’n dikke vijf uur vliegen, en alleen maar boven de oceaan. Als we later Paaseiland vanuit de lucht zien liggen dan is het eigenlijk best knap dat de piloten zo’n klein ‘postzegeltje’ kunnen vinden in zo’n enorme bak water (ruim 3700 km vliegen). We vermaken ons prima aan boord met films, muziek en games.
Ook precies volgens schema landen we op Mataveri International Airport, het vliegveld van Hanga Roa, het ‘hoofddorp’ van Paaseiland. Stad kun je het niet noemen met minder dan 5.000 inwoners. Het is ook gelijk het enige dorp op dit eiland. Wel ligt er joekel van een landingsbaan, aangepast in opdracht van de NASA om in geval van nood te kunnen dienen als landingsplaats voor de Space Shuttle (leuk weetje!!).


In het gebouw van het vliegveld worden we verwelkomd met live-muziek en de mevrouw van ons hostel staat ons op te wachten. Als blijk van welkom krijgen we allemaal een traditionele bloemenkrans om. Ons hostel ligt net buiten het centrum van Hanga Roa, maar op loopafstand van de hoofdstraat. Het is een zeer relaxte plek, met een grote tropische tuin. Heerlijk!!! Ook het weer is erg lekker, warm met een beetje wind.











In de loop van de middag lopen we even het dorp in. We kunnen in de hostel weer zelf koken en slaan dus wat boodschappen in voor de zelf-te-bereiden-maaltijd. Alles is hier redelijk aan de prijs, want alles moet ingevlogen en ingevaren worden.

Het tijdsverschil met Nederland is inmiddels weer opgelopen tot 7 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten