BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


2 maart 2011

Paradijs

01-03: Na een goede nachtrust langzaam opstaan en aanschuiven aan een ontbijtje. We gaan vandaag geen kilometer rijden. Alleen relaxen in dit schitterende paradijsje. Wel moet er wat aan het schoolwerk worden gedaan. Toon probeert wat te rekenen in een hangmat, maar dat wordt geen succes. We nemen er uitgebreid de tijd voor. Daarna gaan de kinderen lekker het zwembadje in om af te koelen. Ook proberen ze de hosteleigenaar te helpen met klussen. Dat hebben ze altijd zó voor elkaar.


Ook met relaxen gaat de tijd snel. Tegen een uurtje op drie krijgen we trek. Laura haalt bij de bakker om de hoek wat empanada’s. Dat is waar deze stad, Túcuman, bekend om staat hebben we gehoord. Nou, niets teveel gezegd, want ze waren heerlijk.

Wij kletsen nog wat met de hosteleigenaresse en proberen wat informatie te krijgen over Bolivia en Peru. Door La Niña is er deze zomer veel regen gevallen in Bolivia. Uit het nieuws blijkt ook dat er in La Paz veel aardverschuivingen zijn geweest door al het water. De plaatjes van de wegen zijn niet best. Volgens de eigenaresse kunnen de wegen over 1 maand weer begaanbaar zijn. Misschien is het verstandig om nu wat meer tijd te nemen in Argentinië en Chili en wat minder tijd te besteden aan Bolivia en Peru. We moeten maar eens zien. Verder doet ze ons wat tips aan de hand voor bezienswaardigheden op weg naar Salta. We kunnen de snelle weg nemen, die niet bijzonder is, of een alternatieve route met leuke plaatsjes en een prachtige natuur. Dat is dan geen moeilijke keuze meer.

Tegen acht uur halen we de kinderen uit het zwembad en gaan we even verderop een hapje eten. Het wordt een gezellige avond en pas tegen 23.00 uur liggen we in bed.


2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag, mmm hangmat, empenadas, zwembad, ik begin een beetje heimwee te krijgen ... Kan me jullie paradijsje helemaal voorstellen, geniet er maar lekker van, zeker als die wegen nu toch nog zo slecht te berijden zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik krijg bijna de neiging om verlof te nemen en naar het reisbureau te stappen....

    geniet-ze

    BeantwoordenVerwijderen