BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


4 maart 2011

Amaichá - Cafayate

3-3: We ontbijten in de shop van het tankstation en doen daar ook het schoolwerk. Als dat is afgerond lopen we Amaichá even in om te kijken of het feest al is losgebarsten. Het is inderdaad drukker dan gisteren. Volgens ons zijn er wat openingsrituelen aan de gang, maar we snappen er niet al te veel van. Naast carnaval is dit voornamelijk een oogstfeest (a la Stoppelhaene). Er worden producten van het land geofferd als dank voor de oogst. We krijgen het idee dat het echte feest pas laat in de middag en avond gaat plaatsvinden. Daar gaan we niet op wachten.

Vóór vertrek vragen we bij het tankstation nog even naar de toestand van de weg richting Cafayate. Deze is prima wordt ons verzekerd, dat geeft ons een goed gevoel en vol vertrouwen gaan we weer op pad. Na een poosje draaien we ruta 40 weer op. Niet veel later zijn er al weer stroompjes water over de weg. Potverdikkie, wat is dat nou weer. De omstandigheden zouden goed zijn, en nu dit weer!!!! De stroompjes worden groter en groter, maar het lukt ons nog steeds om er door te rijden. De stroming is wel redelijk sterk maar het water niet té diep, en als het wat dieper is, is de stroming niet té sterk. Het gaat dus……Op een bepaald moment moeten we wel 200 meter door het water rijden. Niet te diep, maar je weet nooit welke gaten er onder water zitten.

Na zo’n 70 kilometer komen we veilig en wel aan in Cafayate, ons einddoel van vandaag. Een iets grotere en nettere plaats dan afgelopen nacht. Na een paar hostels te hebben geprobeerd, vinden we een mooi plekkie aan de Plaza. Eenvoudige kamer met 5 bedden en een toilet/douche.

Achter in de middag slenteren we door het dorp en gaan op zoek naar een ijswinkel waar ze, volgens de Lonely Planet, wijnijs verkopen. Inderdaad, dat is te er. Om het beeld compleet te maken, een ijsje met een bolletje rode wijn-ijs en een bolletje mascarpone-ijs. Wijn met kaas dus.



’s Avonds bij het eten concluderen we dat de sfeer in Cafayate heerlijk relaxt is. We besluiten dan ook om hier nog maar een extra nachtje te blijven.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk relaxen na zo'n beproeving! Wat genieten we van jullie foto's en kijken hier ook reikhalzend uit naar wat beter weer.
    Lekker genieten vandaag mensen en rust lekker uit (onder het genot van een ijsje...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker he, dat wijnijs ;-) Vond Cafayate ook heerlijk relaxed - plus een erg mooie omgeving! (Jammer dat jullie soveel wateroverlast hebben, maar zo te lezen raken jullie er ook aan gewend?)

    BeantwoordenVerwijderen