BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


25 maart 2011

Iquique - Antofagasta

24-03: Rond acht uur zijn we wakker. Omdat het ontbijt niet inclusief is, pakken we direct de boel in en vertrekken we richting Antofagasta. Als we de sleutel inleveren zit er niemand achter de balie van de receptie. We leggen de sleutel maar neer. We zien dan toevallig dat er een gummiknuppel achter de balie ligt. Zal wel niet voor niets zijn… Op de parkeerplaats is een mannetje dat de poort voor ons opent en dan kunnen we weer gaan rijden. Het is nog een heel gepuzzel om de stad uit te komen. Veel eenrichtingswegen, veel wegwerkzaamheden en ook nog een weg afgezet door de politie. Na wat rondrijden zitten we eindelijk op de juiste route en kunnen we vaart maken naar Antofagasta. Onze route gaat langs de oceaan. Het is wel tegenstrijdig wat we zien. Een hele grote “bak met water”, oceaan genaamd, langs een woestijn waar werkelijk niets groeit vanwege de droogte. Een grote stofbende. Wat we ook onbegrijpelijk vinden is dat er toch her en der nog mensen wonen in “huisjes”. Zonder stromend water, zonder elektriciteit, zonder tuin waar wat groeit. Bovendien gaat het vaak gepaard met een enorme rotzooi! Ook geen voorzieningen in de buurt. Wat doe je daar de hele dag als je zo woont?

In Tocopilla maken we een stop om te tanken en wat te drinken. Dan weer verder. Rond twee uur zijn we in Antofagasta. Het hostel dat we uit de Lonely Planet hebben uitgezocht zit vol. Op naar de volgende. Daar is plek, maar het staat ons eigenlijk niet aan. Twee kamers, een 'double' en 'triple', maar niet naast elkaar, geen baño privado, geen internet, geen ontbijt inclusief en geen beveiligde parkeerplaats. We gaan nog even verder kijken. Het volgende hotel zit ook vol… Dan nog eenmaal de reisgids erbij. Hotel San Marcos. Dit hotel heeft alles wat we willen, alleen niet voldoende slaapplaatsen. Er is een 'triple' beschikbaar, maar men vind het geen probleem als we er zelf twee matjes willen bijleggen. Weer gelukt! Nu zitten we ook nog dicht bij het centrum.

Na een portie schoolwerk gaan we de stad in en kiezen een restaurant uit. We hebben inmiddels geleerd dat Bente en Huub wel samen toekunnen met één bestelling. Dat is hier geen probleem. Ieder krijgt de helft geserveerd op een bord.

Na het eten lopen we nog even een stukje door de stad. Er is iemand die met marionetten, muziek en ballonnen straattheater maakt. Wel leuk om even te kijken. Dan weer richting hotel om gestrekt te gaan.

PS: Toon heeft zijn website ook weer aangevuld. Neem snel een kijkje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten