BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


22 maart 2011

Bejaarde reuzen

In Argentiniƫ nog wat meer dan in Chili, maar overal zijn ze te bewonderen, prachtige oude Europese vrachtwagens.

Vooral de oude Mercedessen van het type MB 1518 en MB 1114 zijn een bekend fenomeen in het straatbeeld. In Nederland waren deze vrachtauto’s aan het begin van de jaren ’70 nog in gebruik als zandauto’s, maar in dit deel van de wereld komen ze nu nog in allerlei verschillende uitvoeringen voor, met een enkele of dubbele cabine, als tankwagen, personenbus, camper, legervoertuig etc. Vooral op het platteland zijn deze auto’s nog in ruime mate aanwezig en worden als echte pakezels ingezet. Als slakken kruipen ze de hellingen op en af, dikke zwarte rookwolken uitstotend. Gelukkig heeft iedereen hier voldoende tijd!!

Het lijkt erop dat deze typen hier ergens in Zuid-Amerika nog steeds worden geproduceerd want regelmatig zien we nog bijna nieuwe, enigszins gemoderniseerde, exemplaren rondrijden.

De huidige lichting vrachtauto’s bestaat met name uit nieuwere Amerikaanse trucks, met aanzienlijk minder nostalgische waarde. Een plaatsje op deze blog is voor deze ‘oude besjes’ is dan ook zeer verdiend.



1 opmerking: