BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


11 februari 2011

Vamos a la playa!!

09-04: Als we wakker worden staat de zon al te branden aan de hemel. Het is hier echt warm (dik 30 graden) en de zon is fel, dat wordt dus oppassen. Na het ontbijt pakken we de spullen bij elkaar en gaan naar het strand. Als we daar aankomen blijkt het volledig eb te zijn. De zee is een eind weg en er zijn nu alleen kale rotsen achtergebleven, dat is dus niks aan. We gaan weer terug en gaan het achter in de middag nog wel een keer proberen, dan zou het toch hoog water moeten zijn.


Dan maar eerst schoolwerk doen en een siĆ«sta houden, dat doet iedereen hier dus dat zal wel goed voor je zijn. Binnen is het nog wel uit te houden maar buiten is het bloedheet. Rond half vier gaan we weer richting strand. Het is nu vloed, en wel zodanig dat er nauwelijks strand overblijft! Een randje strand achter de kliffen kunnen we bereiken door eerst onze schoenen uit te doen en door het water te lopen. Maar dan zitten we ook op het strand (in onze nieuw aangeschafte strandstoelen) en in de schaduw. Eigenlijk een heel mooi plekje. De kinderen duiken direct de zee in. Heerlijk! Hun gezichten en nek zijn goed ingesmeerd en hun ‘Holland-shirtjes’ houden ze aan om verbranden te voorkomen. Bovendien kunnen we ze dan makkelijk herkennen.

Onze Argentijnse buurman op het strand vindt het wel leuk die Hollandse enthousiaste kinderen. In het water wordt er druk heen en weer gespetterd. Op het strand bouwen de kinderen een groot kasteel en de Argentijnse buurman bouwt van het zand een vrouw die op haar buik ligt te zonnen. Met schelpen worden enkelbandjes, tanga en bovenstukje gemaakt. De kinderen zorgen voor de finishing touch door zeewier aan te leveren als haar.

Als het weer meer en meer eb wordt gaan we bij het restaurantje aan het strand even een ijsje scoren. Het is inmiddels al weer half zeven. Dan naar ons appartement, koken en op tijd naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten