BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


11 februari 2011

Triest nieuws...

6-2: We vertrekken vandaag uit Comodoro Rivadavia, dat is op zich geen ramp. Vanaf hier gaat het dan ook ‘recht toe recht an’ omhoog, richting Puerto Madryn en Peninsula Valdez. Het is vandaag warm en zonnig.


Ook vandaag weer een eindeloze weg met helemaal geen enkele voorziening, alleen een tankstation, zo om de 150 kilometer. We schieten lekker op. Laura zorgt onder het rijden voor de catering en de kinderen schetsen er op los in hun schetsboeken. We houden een uitgebreide tankstop bij één van de schaarse tankstations. In de loop van de middag zijn we bij de afslag naar Puerto Madryn, maar we besluiten nog wat door te rijden naar Peninsula Valdez. In de Lonely Planet staat dat daar nog een heel klein plaatsje is, waar ook gekampeerd kan worden. Het is hartstikke mooi weer en kamperen is goed voor ons budget.

Wanneer we het schiereiland oprijden betalen we de toegang voor het nationale park en een eind verder stoppen we even bij het bezoekerscentrum. We rijden door naar Puerto Piramide, het kleine dorpje. Het is er druk van de dagjesmensen die aan het kleine strandje zich vermaken. Wij zoeken de Camping Municipal op. Het is een rommelige, stoffige en smoezelige gravelcamping maar we zetten onze tenten toch maar op, als we straks eenmaal in de tent liggen zal de rest van de camping ons een zorg zijn, we hebben verder toch niets nodig. Het opzetten van de tenten gaat nog niet zó heel makkelijk want er staat een straffe wind, en een deel van de ondergrond is wat mul zodat de haringen niet goed ‘pakken’.

Dan het trieste nieuws: na een poosje zien we dat ons ‘oude’ 2-persoonstentje ter plaatse is overleden. Door de straffe wind en de hoge leeftijd is één van de plastic hoekpunten, waarin één van de stokken moet staan, uitgescheurd. De tent wordt nu aan één kant helemaal ingedeukt en is helemaal uit vorm. Superjammer, maar helaas!!! We besluiten om vannacht dan maar met z’n vijven in het andere tentje te gaan slapen. Dat is wat inschikken maar het moet te doen zijn, we hadden het namelijk al eens eerder overwogen. We laten het kapotte tentje toch maar even staan vannacht, dan kan er nog één volwassene gaan slapen, mocht het vannacht toch té druk zijn in de andere tent.

Na het opzetten van de tenten koken we een potje op ons 2-pittertje, chili con carne met rijst. Dat gaat net op twee pitten. Omdat onze camping wel héél basis zijn er ook geen picknick-tafels, we eten dus staan achter de bus en uit de wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten