BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


31 januari 2011

Groot, groter, grootst

Wat ligt daar nou al een paar dagen in de baai van Ushuaia voor anker? Een groot jacht-achtig schip, een helikopter op het voordek en ook nog één op het achterdek. Is dat nou een cruise-schip? of een onderzoeksschip voor Antarctica?

Nee, het is de ms Octopus. Eén van de grootste privé-jachten van de wereld. Eigendom van Paul Allen, de 3e rijkste man van Amerika en naast Bill Gates de mede-oprichter van Microsoft. Tjonge, wat een enorm jacht. Even GOOGLEN (niet van Microsoft!!) levert al gauw een schat aan informatie op:

Een megajacht van 126 meter lang, met inderdaad 2 helikopters aan boord, zeven kleine bootjes binnenin dit jacht en een tweetal mini-onderzeeers voor ongeveer 10 personen. Kosten, een slordige 200 miljoen dollar. Aan boord is 60 man personeel waaronder een aantal voormalige special forces, een dergelijke beveiliging is ook geen overbodige luxe als je zoveel geld hebt.

3 opmerkingen:

  1. Goeiendag zeg...
    Maar toch...varen met een gehuurd bootje op de Vecht in Ommen samen met je pas veroverde geliefde vind ik persoonlijker toch iets romantischer...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. JP had 'm wel eens zien liggen in Amsterdam. Volgens hem staat er een Urker aan 't roer (ja zelfs als je zoveel geld hebt moet je wel eens dingen tegen je zin doen).

    BeantwoordenVerwijderen