BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


7 januari 2011

En route!

2-1-2011: Om kwart voor negen gaat de wekker. Tijd om onze kamers weer op te ruimen en spullen in te pakken. Nu de bus er is, hoeven we niet zo te passen en te meten of alles precies in de rugzakken past, een stuk makkelijker. We ontbijten en nemen dan afscheid van Patricia. We rijden onze bus buiten de poort en stellen de TomTom in op Talca, een plaats richting zuiden. Nu gaat het echt gebeuren! Het is best spannend. Eerst maar eens op de snelweg zien te komen. Dat gaat vrij makkelijk. We zijn al snel gewend aan het rijden. Wel is een snelweg in Chili anders dan bij ons. De vluchtstrook is multifunctioneel: voor fietsers, wandelaars (hele gezinnen), honden, mensen te paard en wat al niet meer. Bovendien zijn er overal langs de snelweg kraampjes waar je fruit kunt kopen, dus stoppen mag ook. Het toppunt was iemand die met een dienblad vol eten de snelweg overstak, in de middenberm over de vangrail klom, en weer doorliep naar een wachtende bus!


Onderweg merken we dat we met onze Nederlandse bus een bezienswaardigheid zijn. Niet alleen door ons Nederlandse kenteken, maar ook door de bus op zich. Dit type auto is in Zuid Amerika niet of nauwelijks bekend.

Rond een uur of 16.00 zijn we voorbij Talca. We zien een Duits uitziende eettent en besluiten daar wat warms te eten. Ja, jullie raden het al: Bratwurst! Best lekker! Deze maaltijd biedt genoeg energie om verder te gaan. Onze bedoeling is om in Chillán te overnachten. Nog een klein uurtje rijden. Als we er zijn besluiten we door te rijden richting Termas de Chillán. Dat ligt ca. 80 kilometer ten oosten van Chillán. Je kunt er in thermisch water badderen. Bovendien zit er een hostel. Als we er rond 19.15 uur aankomen blijkt het een vervallen keet. Niets voor hostelling international! We besluiten niet eens naar binnen te gaan. We moeten weer terug richting Chillán. Onderweg hebben we veel cabañas (hutje) gezien. Bij de eerste de beste proberen we of er plek is. Dat is geen probleem. Alleen de prijs vinden we wat hoog. We besluiten nog iets verder terug te gaan. Dan vinden we cabañas met een schappelijke prijs.

Het huisje heeft 3 slaapkamers, een woonkamer/keukentje, douche en wc. Prima dus. Ook is er een zwembad en een speeltuintje bij. Dat vinden de kinderen wel leuk. Hier kunnen we wel twee nachten verblijven. We installeren ons en zorgen dat de kinderen in bed komen. ’s Avonds koelt het behoorlijk af en moet de houtkachel aan, dat is geen straf. Dat ging goed, de eerst dag met onze bus in Chili.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten