BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


7 januari 2011

Manzanar

4-1: Als we rond een uurtje of 8.30 uur wakker zijn is het in onze cabaña redelijk fris. We hebben geen brood voor het ontbijt, dus moeten de kinderen zonder eten aan het schoolwerk. Dat doen ze in de recreatieruimte bij de cabaña. Daar is het niet zo fris, en kunnen ze beter zitten. Bovendien kan Edwin dan de spullen bij elkaar rapen en in de bus pakken.


Om 10.30 uur gaan we op weg. Het reisdoel is vandaag in eerste instantie Curacautín. In deze plaats is toeristische informatie te krijgen over het nationaal park Nalcas Malalcahuello. In onze reisgids staat dat het één van de mooiste nationale parken is waar de Araucaria-bomen te zien zijn (in Nederland bekend als apenboom) en waar het landschap lijkt op een maanlandschap als gevolg van vulkaanuitbarstingen. Wel staat vermeld dat een 4WD wordt geadviseerd. Daarover moeten we dus wat meer informatie zien te krijgen.

Onderweg kopen we wat broodjes, vlees en kaas voor het ontbijt. Kunnen we mooi onder het rijden eten. De reis verloopt vandaag voorspoedig. In Chillán pinnen we geld. Voor elke pintransactie moeten we betalen. Dat kunnen we ons niet herinneren van 10 jaar geleden…

Langs Ruta 5, de panamericana (Panamerican Highway),stoppen we een keer bij een fruitstalletje voor een pond kersen en bij een tankstation om te tanken, een kop koffie en iets fris. Dan zetten we weer koers richting Curacautín. We vragen de weg naar het toeristische informatie punt. Een local wijst ons de weg. Het is aan de Plaza de Armas en snel gevonden. De dame van het informatiecentrum denkt dat het park met onze bus te doen is. Daar gaan we dan maar vanuit en beoordelen we het morgen wel ter plekke. Ook tipt ze ons over goedkope en goede cabañas op de weg richting dit nationale park, langs de weg richting Lonquimay.
Rond een uur of 18.30 komen we daar aan (www.cabañasmanzanar.cl). Het is er eenvoudig maar netjes, dus we doen het. We blijken de eerste Nederlanders te zijn die hier overnachten. Leuk! Snel maken we de houtkachel aan want het wordt hier best koud ’s avonds. We doen nog wat spelletjes en gaan dan naar bed. Het was wederom een geslaagde dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten