BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


7 januari 2011

Termas de Chillán

3-1: We slapen allemaal heerlijk in deze cabaña. Huub bij Bente bovenin het stapelbed, Toon een kamertje voor zich alleen en wij een kamer, perfect!!. ’s Morgens gaat Edwin met Huub op zoek naar een mercado/mini-market voor wat brood en andere basis boodschappen. Laura doet met Bente en Toon wat schoolwerk. Er moet stevig worden doorgewerkt, want er moet nog wat worden ingehaald. Omdat de cabaña redelijk koud is (we zitten zuidelijker en hoger) doen Toon en Bente het rekenwerk in bed. Dat vinden ze wel leuk. Het schrijfwerk kan natuurlijk niet in bed. Dat doet Bente aan het barretje in ons huisje.


Als het schoolwerk klaar is gaan we wat hoger de berg op, richting de Termas de Chillan, de thermale baden. Aan het eind van de verharde weg, wachten nog 8 kilometers over een zeer slechte weg (keien, grind, wasbord en diepe kuilen). Stapvoets rijden we omhoog, we proberen de banden en de rest van de auto te sparen. Onderweg nemen we nog een Chileens gezinnetje mee omhoog, die de 8 kilometer lopend wil afleggen. Aan het eind van dit pad zijn de thermaal baden. Het water komt uit de bodem en is verwarmd door de vulkanische activiteit in dit deel van de Andes, ook zit er onder andere zwavel in, dat is goed te ruiken. Er zijn drie baden aangelegd in terrasvorm. De baden zijn 25, 36 en 39 graden.


Na het omkleden smeren we ons goed in met zonnebrand, want door de hoogte en de scherpe zon verbrand je hier snel. Door de sterke wind voelt het niet warm, dus je voelt ook niet dat je verbrandt. We werken alle baden af, van boven naar beneden en dus van warm naar heet. Het bad van 39 graden is voor lekker, net iets te warm. Het is hier heerlijk relaxen in de buiten lucht met de mooie Andes-bergen om je heen. Lekker uitgeweekt keren we halverwege de middag weer terug naar onze cabaña. Vanavond kunnen we weer lekker zelf koken en dat laten we ons goed smaken (aardappels, wortels, uien en worstjes ), daarna de houtkachel weer aan. Morgen gaan we weer wat verder afzakken naar het zuiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten