BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


3 juni 2011

Op het nippertje

02-06: Zonder problemen zijn we de nacht doorgekomen op onze kampeerplek. Voor 8.00 uur moeten we vertrekken of betalen voor het parkeren. Wij kiezen voor een andere parkeerplaats. Daar ontbijten we, regelen we koffie en gaan vervolgens nogmaals het stadje in. We willen proberen om de boot van 13.45 uur te halen. Gisteren zagen we onderweg ergens een afstand van 60 kilometer naar Picton voorbijkomen, dus als we om 11 uur wegrijden is dat mooi op tijd.

Als we langs een muziekwinkel komen besluiten we even een kijkje te nemen. We maken een praatje met de eigenaar en vertellen dat we plannen maken voor als we weer in Nederland zijn en muziekinstrumenten bespelen staat ook op dat lijstje. De kinderen mogen op een elektrische drum spelen. Ze vinden het helemaal gaaf. Wij laten ons alvast een beetje voorlichten.

Rond kwart over 11 vertrekken we uit Nelson, richting Picton. Tot onze schrik zien we dat het geen 60, maar nog 139 kilometer is. Dat wordt wel héél krapjes… We stellen onze plannen bij en besluiten dan de laatste boot van 18.40 uur te nemen. Later wijzigt dat weer in: “Waarom nemen we geen camping vlak vóór de boot, dan hoeven we ook niet om 22.00 uur in Wellington nog te zoeken naar een slaapplaats?”.

Als we rond half twee in Picton aan komen rijden gaan we eerst naar de haven. Het eerste de beste kantoortje gaan we binnen en informeren over de boot. We kunnen nog mee met de boot van 13.45 uur! Niets 1 uur van tevoren aanwezig zijn, één minuut! Betalen, kinderen jassen en schoenen aan, brood en beleg mee voor op de boot en de boot op! Tja, plannen weer bijgesteld! Joepie! We zitten op de boot! Blijkt maar weer dat het het best is om niets, of in ieder geval zo weinig mogelijk van tevoren, te bespreken of vast te leggen.

Om iets voor zessen komt de boot aan in Wellington en om zes uur rijden we van het haventerrein af. We gaan richting Palmerston North. Onderweg vinden we ergens een camping. Parkeren, inpluggen en koken maar! Heerlijk, weer gewoon stroom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten