BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


31 mei 2011

Mount Cook

29-05: Ondanks dat we de verwarming aan hebben gehad vannacht is het toch behoorlijk koud in de camper. We blijven lekker lang onder de wol liggen. Waarom zouden we ook haast maken? Als we ons uiteindelijk toch in de kleren hebben gehesen maken we een heerlijk ontbijt: eieren met spek! Daar wordt je lekker warm van! Het zonnetje begint wat te schijnen en langzaamaan zijn we weer helemaal op bedrijfstemperatuur.

Als de kinderen in het speeltuintje spelen maken wij ons klaar voor vertrek. Water bijvullen, kastjes afsluiten, vuil water lozen, camper uitvegen, bedden fatsoeneren, vuilnis weggooien, losse spullen achter slot en grendel. Rond kwart over tien gaan we weer ‘en route’. Ons doel vandaag: Mount Cook zien, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.

Het is weer een hele rit, maar de natuur blijft fantastisch en het rijden is lekker rustig hier in Nieuw Zeeland. Weinig verkeer op de weg. Onderweg weer de gebruikelijke dingen: koffie drinken, tanken, koffie drinken, onze favoriete CD luisteren, Nintendo-en, souvenirwinkeltjes kijken. De dagen lijken voorbij te vliegen.

Tegen vijf uur naderen we Mount Cook Village. Ongeveer 20 kilometer voor dit dorpje is een camping. Die boeken we vast, dan is dat maar weer geregeld en zijn we vannacht verzekerd van elektriciteit (lees: verwarming). Mount Cook is bedekt met sneeuw. De piek van de berg zit verstopt in de wolken. Wel zien we de gletsjers die op de berg liggen.


We hebben besloten om in de Backpackers Lodge wat te eten, dan kunnen we op de camping straks direct onder de warme dekens. Het is hier ook weer erg koud, ondanks dat het nog niet vriest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten