BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


2 april 2011

de rest van Bente's verjaardag

01-04: De kinderen waren vanmorgen al vroeg wakker in verband met de verjaardag van Bente. De hotelkamer waarin we verblijven hebben we versiert met slingers, en Bente krijgt op bed haar cadeautjes: een zonnebril, een borstel en kam, een kaarsje voor op de taart en een heel mooi wandkleed.

De tatoeage voor haar verjaardag die we “gisteren” hebben laten zetten is natuurlijk een 1 APRIL-GRAP! Deze grap heeft ons nog wel enige moeite gekost. Al vanaf Salta (ARG) hadden we voorpret en waren we op zoek naar een tijdelijke tatoeage. Die zijn hier echter nergens te krijgen. Alleen echte! Veel mensen hebben inderdaad een tatoeage, maar kinderen écht nog niet! Uiteindelijk vonden we in Arica een leuke vent die snapte wat de bedoeling was. Hij tekende een mooie vlinder op een wit papiertje, met carbonpapier eronder. Aan de onderkant van het witte papier kwam de vlinder zodoende in inkt. Vervolgens de arm van Bente ontvetten met alcohol, het papier met de vlinder in inkt er tegenaan en voilà! Net echt! Snel wat foto’s maken, en wachten tot het 1 april is! De oma’s en vooral tante Wilma zijn er flink ingestonken! Later zagen we op internet dat het Jeugdjournaal in Nederland bijna dezelfde grap heeft uitgehaald!

Na de cadeautjes voor Bente en het ontbijtje hebben we ons klaargemaakt voor het skypen met Bente haar klas. De oma’s zouden samen gaan trakteren in Bente’s klas. Tante Wilma zou de traktaties verzorgen. Wat zij en de klas niet wisten is dat we zouden gaan skypen! Het was erg leuk en bijzonder. De klas heeft voor Bente gezongen terwijl zij hier in Chili op de stoel stond, ze kon vertellen wat ze heeft gekregen, de klas kon vragen stellen. Helemaal top! En we konden elkaar helemaal live zien en horen natuurlijk! Het was gewoon jammer om de sessie te beëindigen!

Na het skypen hebben de kinderen zich in de keuken, in de kelder van het hotel vermaakt met: afwassen! Lekker kliederen met kannen water. Rond 11 uur gaan we dan de stad in. Daar gaan we ergens gezellig koffie drinken met een taartje. De ober snapt het helemaal en steekt meteen het kaarsje in de taart dat we hebben meegenomen. We laten het ons lekker smaken en gaan verder de stad door. Eigenlijk hebben we het al wel een beetje gezien hier, maar we moeten nog flink wat dagen doorbrengen hier. We blijven namelijk wat langer in Viña del Mar in dit hotel dan in eerste instantie de bedoeling was. Geschikte cabañas zijn hier in de buurt nergens te vinden. Dit hotel komt het meest in de buurt wat we zoeken. We moeten namelijk binnenkort de spullen uitzoeken die weer in de auto in de container naar Nederland gaan en de spullen die in de twee rugzakken verder mee op reis gaan. We hebben dus ruimte nodig om de auto te prepareren.
We gaan nog met een funicular de berg op en af, en slenteren dan weer naar de kust. We bekijken de Grote Oceaan vanaf een aantal rotsen, gaan aan de kust lekker een hapje eten, slenteren weer naar het centrum, scoren nog een ijsje/koffie en dan weer naar het hotel. Van niks doen wordt je erg moe. We gaan dan ook op tijd naar bed.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk, dat skypen. Dit is echt een verjaardag om nooit te vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bente, nog gefeliciteerd met je verjaardag! krijg je volgend jaar een piercing voor je verjaardag? ;-) Geweldig leuk idee ook om met de klas te skypen, de techniek staat weer eens voor niets!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heel leuk en wat ontzettend grappig dat het jeugdjournaal dezelfde grap had bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen