BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


28 maart 2011

Copiapó

26-03: Vandaag een relax-dag. Ontbijten, lummelen en de stad in. Er is in Copiapó een mineralen (stenen) museum waar we een kijkje gaan nemen. Er liggen mineralen van over de hele wereld. Op de bijschriften staat aangegeven waar het mineraal gevonden is en uit welke verbinding deze bestaat. De kopermineralen hebben schitterende blauwe kleuren. Er zijn ook fluoriserende mineralen in een soort kast waar je zelf het lichtknopje kunt bedienen. De kinderen zijn net zo enthousiast als ons over de kleuren en vormen die in de natuur zelf voorkomen.

Na het museum een bak koffie voor ons en voor de kinderen een jugo de leche (milkshake). Copiapó is eigenlijk best een leuk stadje merken we. Leuke terrasjes, moderne winkels, een mooie plaza en een fijne sfeer. Op de plaza is een marktje met snuisterijen, souvenirs of zo je wilt: GBR-etjes. Overal worden ook mineralen/stenen aangeboden. Geheel geïnspireerd door het museum voegen we hier en aantal stenen aan onze collectie toe.

Bij de Unimarc doen we wat boodschappen voor de lunch en gaan dan naar ons hotelletje. Daar genieten we van de broodjes kaas en mortadella en dan komen de moetklusjes weer om de hoek kijken: schoolwerk… De kinderen hebben niet echt veel zin, maar uiteindelijk komt het wel af. ’s Avonds willen we ergens gaan eten. In de Lonely Planet staat dat er zelfs een chinees restaurant is! Dat is een keer wat anders. De blijkt echter niet (meer) op de aangegeven plek te zitten. Later lopen we er bij toeval langs, maar het ziet er niet echt aantrekkelijk uit. We kiezen voor La Terraza waar we weer de normale restaurantkost van hier kunnen krijgen.

Lapis Lazuli.....de nationale steen van Chili


1 opmerking:

  1. Volgens mij zijn we in Copiapo ook bij de Chinees geweest ;-) Wat ik me ook nog kan herinneren is een hele slechte pizzeria, dus pas op! Verder zijn er mooie tripjes te maken vanuit Copiapo naar zoutmeren (maar besef dat jullie al het nodige hebben gezien)

    BeantwoordenVerwijderen