BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


21 november 2010

Greetings from Asbury Park

20-11: Vandaag niet zo’n heel spannende dag. Het spannendst was nog wel om met de auto van Manhattan af te komen, maar dat viel achteraf best mee. Vanmorgen eerst hebben we onze schamele bezittingen weer in de rugzakken gepropt en hebben we de jeugdherberg verlaten. Dat was een superplek om te verblijven, schone en ruime kamers,’ breakfast en linnen included’, een super relaxte sfeer en gratis WiFi.


Op W 77-street de auto opgehaald en de papierwinkel doorlopen. Uit de garage rechts af, en daar gaan we. We rijden iets naar het noorden om zodoende via de George Washington-brug Manhattan te verlaten. Via Interstate I-95 rijden we naar het zuiden. Na een poosje pakken we weg 9, de Garden Park Stateway, die langs de Atlantische kust loopt. Later rijden we op een nog wat kleinere weg echt helemaal strak langs de kust c.q. het strand.
 
We zitten nu in hartje “Bruce Springsteen – land”, dit is de streek in New Jersey die centraal staat in veel van z’n songs: Freehold, Rumson, Asbury Park, Atlantic City etc. Het is een beetje een verlopen en in verval geraakte streek. Vooral Asbury park is bekend van zijn album: ‘Greetings from Asbury Park’, daar is het voor Bruce allemaal begonnen, in kleine zaaltjes.

De E-street band
vernoemd naar de E-street
in Belmar, NJ.


Voordat we in Washington willen zijn, willen we ook nog een bezoek brengen aan Amish-country in Pennsylvania . Dus vanaf de kust gaan we westwaarts. Dit is op zich niet zo’n heel spannende omgeving. Het is te vergelijken met het rijden over de A1 over de Veluwe. Aan het begin van de avond zoeken we een motel op. Eigenlijk weten we niet eens precies waar we zijn, ergens ten westen van Philadelphia. Dat zoeken we morgenvroeg wel uit!!




3 opmerkingen:

  1. Hé Amannetjes!
    Wat een trouwe bloggers zijn jullie! Heel leuk om iedere dag iets van jullie te lezen. Ik weet nu meer van jullie dan toen jullie nog gewoon thuis waren!
    Ga zo door, leuke verhalen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heeey ik volg jullie nog steeds en ik volg jullie nog steeds.
    ik ben net thuis van een weekendje logeren bij ome walter en we hebben nog gezwommen bij tijeraan en ik heb heerlijk geslapen hoe gaat het eigenlijk met het schoolwerk van de kinderen?
    wel je dat morgen of zo op het blog zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. marianne groenink22 november 2010 om 14:58

    Ook zulke Bruce Springsteen fans? Leuk om de streek te zien waarover veel songs gaan!!

    BeantwoordenVerwijderen