BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


25 november 2010

Washington D.C.


24-11: Na een heerlijk nachtje worden we allemaal pas rond 7.00 uur wakker. Dat is een goed begin van de dag. We lummelen nog wat, en rond 8.00 uur gaan we ontbijten. Een heerlijk ontbijtbuffet staat klaar en daar maken we dankbaar gebruik van. Met de groeten aan Sonja Bakker!
Na het ontbijt gaan we met de gratis shuttlebus naar het vliegveld en nemen bus 5a naar het centrum van Washington.  We gaan lopend langs alle bezienswaardigheden. Van The Capitol (het regeringsgebouw) via The Mall naar het Washington Monument (gedenknaald). Halverwege The Mall nemen we een drankje. Tja, en dan moet natuurlijk weer een toiletbezoek volgen. Maar waar? Langs The Mall zijn allerlei musea en het Natural History Museum is het meest dichtbij.

Dit toiletbezoek resulteert vervolgens in het bezoek aan dit schitterende en informatieve museum!  We zijn per ongeluk zo twee uur verder!  Het gaat over het ontstaan van de aarde, het ontstaan van de mens, het klimaat, de oceanen enzovoort. Er zijn opgezette dieren te zien, skeletten van allerlei dieren, o.a. mammoeten en dino’s. De kinderen zijn ook heel enthousiast over dit museum.

Dan toch maar weer naar buiten voor de wat meer standaard bezienswaardigheden. Van de gedenknaald lopen we naar het Witte Huis. Vervolgens naar het Vietnam Memorial en tenslotte het Lincoln Memorial. Al met al hebben we flink veel gelopen. We besluiten niet meer naar de Arlington-begraafplaats te gaan aan de andere kant van de Potomac-rivier, maar een taxi te nemen naar ons hotel.

Vervolgens nog ergens een maaltijd scoren en dan relaxen op de kamer en weer eens een wasje draaien, want ja, als je weinig kleding bij je hebt is af en toe wassen geen overbodige luxe

4 opmerkingen:

  1. Machtig mooi, we genieten allemaal en zijn heeeel stiekem jaloers!!! Haha...fijn dat het zo voorspoedig loopt allemaal. Is voor pa en ma ook fijn (atlassen zijn al uit het stof gehaald etc).
    xxx willie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi zoveel gezien prachtig goede reis PT

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat kan ik me ook nog wel herinneren van DC, de musea waren erg goed. Erg interactief, dus ik denk dat de vooral de kinderen het erg leuk vonden?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He Lautje,
    fijne verjaardag morgen. Dikke smakkerd uit Heino.

    agnes

    BeantwoordenVerwijderen