BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


13 april 2011

Musea

12-04: Tot een uur of twee blijven we in het hostel. Daarna de stad in. In de Lonely Planet staan nog een paar leuke musea genoemd onder het kopje “Santiago with kids”. Nu zijn wij niet van die uitgesproken museummensen, maar we merken dat de kinderen het vaak wel erg leuk vinden (mits de onderwerpen interessant zijn natuurlijk). Vlak bij het metrostation Quinta Normal liggen het Natuurhistorisch museum (opgezette beesten enzo...) en museo Artequin .

We gaan eerst naar museo Artequin. Deze is gevestigd in een prachtig oud gebouw, dat ooit de inzending was van Chili op de wereldtentoonstelling in Parijs. Het is een stalen gebouw, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Eiffeltoren. Dit museum toont replica’s van ’s werelds beroemdste kunstwerken hangend op kinderhoogte en ‘aanraakbaar’. Erg leuk om langs al deze beroemde werken te lopen.





















Als we dit museum hebben afgewerkt lopen we door een park naar het natuurhistorisch museum. Als we daar aankomen blijkt deze wegens onderhoudswerkzaamheden voor 2 jaar dicht te zitten. Daar kunnen we niet op wachten. Volgende keer beter dan maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten