BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


18 november 2010

Ground Zero en Brooklyn

Deze ochtend allemaal heel vroeg wakker, zo rond 03.00 uur. Gelukkig gingen we allemaal om 19.00 uur slapen, dus wel wat uurtjes gepakt. De tijd tot het ontbijt doden we met lui blijven liggen en de kinderen met hun Nintendo. Na het ontbijt gaan we met de metro naar Ground Zero. Bij ons vorige bezoek hebben we nog op de Twin Towers gestaan en nu wordt er volop gewerkt aan nieuwe torens. We lopen rondom het terrein en gaan daarna nog even naar Wall-street. Vanaf Wallstreet nemen we de metro naar Brooklyn, waar we een boek gaan brengen aan Jacqueline, Pascal en baby Hanna. Het appartement is goed te vinden en het is heel leuk om Jacqueline en Pascal te zien. Over Hanna is op hun blog geen woord gelogen. Wat een ontzettend lief en makkelijk meisje.


Na een kop koffie, het bewonderen van Hanna en het overhandigen van een paar kadootjes gaan we samen wat hapje eten bij ‘Two Hands’, een klein restaurantje een paar blocks verderop.

Dan proberen we met behulp van Jacq bij een lokale autoverhuurder een auto te regelen voor zaterdag naar Washington. Dat lukt niet want het is Thanksgiving de 25e november en alle auto’s van hun zijn al gereserveerd en een one-way-rental willen ze al helemaal niet, want ze willen alle auto’s in NY houden. Ze adviseren National of Alamo te bellen. Bij National kunnen we wel terecht en reserveren een auto van 20 t/m 23 november, dus inleveren in Washington. Mooi zo, ook weer geregeld.

Als afsluiter van ons bezoek aan de Bridgepeople gaan we met z’n allen naar Brooklyn-heights voor een mooi uitzicht op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Er staat enorm veel wind, maar het uitzicht is super. We nemen afscheid van J, P en H en gaan met de metro naar ‘huis’. Rond 18.00 uur zijn we in de jeugdherberg en om 19.00 uur gaan we weer allemaal tegelijk slapen.

(p.s. Vergeet vooral niet te kijken op: http://www.bridgepeople.blogspot.com/ de website van Jacqueline, Pascal en Hanna!)

3 opmerkingen:

  1. wat leuk om te horen dat het goed met jullie gaat! Het ziet er allemaal leuk uit! Nog niet verdwaald in de grote stad? hihi
    doe de groetjes aan toon bente en huub!
    liefs van Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh ik zie al dat jullie wat avonturen betreft meteen in de boter vallen! we blijven jullie volgen. liefs uit Apeldoorn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed goed goed!!! Fantastisch om jullie zo te zien genieten. Pa en ma hebben ook meegekeken en zich verwonderd. Bijzonder leuk om op deze manier 'contact'te houden incl. foto's! Hiero nog steeds alles ok. Vind het wel stoer dat Toon op z'n site zegt:'Ga vaak met de metro', alsof hij al 3 jaar in NY woont! hahaha. Kijken uit naar jullie volgende verhaal.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen