BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


7 december 2010

Sedona

07-12: Vandaag dus niet naar de Grand Canyon. Laura kwam gisteren een collega-kampeerder tegen tijdens het klerenwassen die een goeie ‘local’ tip had. Een mooie route, met prachtige rotsformaties, die in bijna geen enkele gids staat en niet ver hier vandaan. Zo’n 50 mijl ten zuiden van Flagstaff (weg 17) de afslag nemen naar Sedona en dan weer richting Flagstaff rijden. Nou, voor zo’n alternatief zijn we altijd wel in. Dan moet de Grand Canyon maar een dag wachten, dat kan makkelijk want die ligt er al een paar honderdduizend jaar en wij hebben ook tijd zat. Die pakken we dan morgen wel. Het is toch erg fijn om deze vrijheid te hebben, niet teveel van te voren vastleggen, maar gewoon kijken wat je overkomt en daarop inspelen.


We nemen de dus de afslag naar Sedona. Het is inderdaad een mooie route en met prachtige uitzichten op mooie dieprode rotsformaties. We winnen even wat informatie in bij een ranger-station en gaan weer verder. Af en toe stoppen we ergens of rijden ergens in op advies van de rangers. Ook bezoeken we een kapel hoog op een helling. We steken een kaarsje aan voor iedereen die niet bij ons is. Bij het toegangspad naar de kapel zien we nog een mooi gekleurde kleine kolibrie. Rond de plaats Sedona vinden wij het anders nog wel redelijk toeristisch voor iets wat dan niet zoveel in de ‘gidsen’ zou staan.

Het laatste deel van de route volgt de ‘Yellow Oak Creek’ richting Flagstaff. Omdat het hier lang niet zo koud is als in het noorden, lijkt het hier meer herfst dan winter. Omdat we toch nog iets verder richting de Grand Canyon willen komen, rijden we nog een klein uurtje naar het westen en zoeken de KOA-campground i n Williams op. Die is niet zo moeilijk te vinden want deze ligt vlak aan de I-40, en is bijna uitgestorven. We zoeken zelf een plekje en betalen morgenochtend wel. Gauw duiken we nog weer even in de ‘keuken’ om een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Dat lukt wederom…..



2 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor het kaarsje :-)
    En voor de mooie verhalen. Ik reageer niet elke keer, maar lees ze allemaal trouw en geniet met jullie mee!

    BeantwoordenVerwijderen