BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


5 december 2010

Beaver - Bryce Canyon - Kanab

04-12: Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt met worst en eieren (en natuurlijk wederom de afwas) kunnen we er weer tegen. We besluiten het schoolwerk achterwege te laten en vertrekken richting Bryce Canyon. Het is ruim een uur rijden, maar de rit er naartoe is al mooi. Bij het park moeten we eerst entree betalen en dan kunnen we verder. We nemen een kijkje in het bezoekerscentrum en vragen een Ranger wat de beste manier is om het park te bekijken.  Dan gaan we op pad.

De weg door het park is 18 mijl lang en biedt verschillende uitzichtpunten. Vanaf ieder punt is er een schitterend uitzicht over de canyon. Mooie vormen, schaduwen en kleuren. De foto’s moeten hier het verhaal vertellen. Schitterend! We nemen overal uitgebreid de tijd. Ook zien we nog een aantal schitterende vogels, wat herten en raven.

 
Om vier uur hebben we alles bekeken en gaan we op weg richting de Grand Canyon. We hebben al gehoord dat dat park in de winter alleen te bereiken is via de zuidkant.  Gelet op de tijd gaan we dat vandaag niet meer halen. We gokken op een overnachtingsmogelijkheid in Kanab. Onderweg zien we nog wilde kalkoenen, een bever en herten (zowel de levende als de dode variant).

Rond half 7 kwamen we aan op een camping in Kanab. Parkeren en dan op zoek naar een eetgelegenheid. Even wat normaal eten, want dat fastfood kunnen we niet meer zien, evenals de cola!  ’s Avonds na wat sinterklaas liedjes gezongen te hebben nog even de schoen gezet en dan lekker onder de wol! Nu maar hopen dat sinterklaas ons ook hier weet te vinden…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten