BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


6 december 2010

Mooi weer !!!

05-12: Ongelofelijk dat Sint & Piet ons ook in het verre Amerika weten te vinden, want vanmorgen zat er in ieders schoen wat leuks/lekkers. Voor de kinderen was er allemaal een doe-boek, wel in het engels want de sint koopt lokaal in. De lekkernijen, zoals pepernoten, kwamen wel uit Nederland want die zijn hier natuurlijk niet te koop.

Vanuit Kanab rijden we, na het tanken en de dagelijkse boodschappen, in zuidelijke richting over weg 89. Het is nog een heel eind naar de Grand Canyon. Deze kunnen we niet vanaf de noordrand (North Rim) bekijken omdat deze in de winter is gesloten. We moeten de Grand Canyon dus vanaf het zuiden benaderen, dat scheelt dus een paar honderd mijl, maar ach we hebben de tijd en kijken niet op een paar mijl meer of minder (dat hadden jullie al wel gemerkt!!). Maar vandaag halen we het niet, het zijn ook zulke enorme afstanden hier. In Flagstaff zit een KOA-camping, daar kunnen we redelijk op tijd zijn, dat is ook wel een keer lekker.

Vlak voor Page komen we de staat Arizona binnen en gaan we even pauzeren. Het is nu eindelijk heerlijk weer (zonder jas naar buiten), zodat we buiten kunnen picknicken. Dat is voor het eerst deze reis. We zetten de uitklaptafel buiten en smeren wat boterhammen.

Vlak na Page kopen Toon en Huub een ketting en Bente een armband bij enkele lokale Navajo-indianen. Het landschap is hier majestueus. Enorme vergezichten, steil opgaande rotsen, zoals in cowboyfilms en de Lucky Luke-strips en prachtige kleuren.

Vlak vóór 16.00 uur zijn we in Flagstaff, dat is mooi op tijd en het is nog volop licht. We krijgen een plekje vlakbij een kinderspeelplaats en een toiletgebouw, da’s handig. Na het koken kunnen we zelfs buiten eten aan de picknicktafel. Het is wel fris, maar het is in ieder geval lekker ruim. Fijn dat we nu niet meer in de sneeuw zitten. Dat was óók leuk, maar dit weer is ook wel weer fijn (én handig). ’s Avonds doen we de was zodat we wat dat betreft er weer een poosje tegenkunnen. Morgen gaan we naar de Grand Canyon, vanaf hier maar een uurtje rijden.

4 opmerkingen:

  1. Ha lieve luitjes,
    wat ziet dat er weer tof uit allemaal, en wat super dat we vanaf hier zo mee kunnen genieten. groeten uit Heino.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij hebben exact dezelfde foto's! Maar niet zulk lekker weer helaas. Blijf maar lekker daar een beetje in het zuiden.
    Tip: nog even wat verder afzakken naar Sedona, az (twee uur vanaf flagstaff geloof ik). De allermooiste rode rotsformaties en de enige mcDonalds ter wereld met blauwe bogen. En ook nog de woonplaats van voormalig prez kandidaat John McCain.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er geweldig mooi uit! wel fijn dat het niet meer zo winters is!
    groet, lies

    BeantwoordenVerwijderen