BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


29 december 2010

Santiago de Chili

28-12: Om kwart over tien worden we wakker! Wat hebben we allemaal heerlijk en lang geslapen! Dat moest ook wel na een hele nacht te hebben overgeslagen! We gaan snel naar beneden om nog op tijd te zijn voor het ontbijt: koffie, Zuko (soort ranja), en broodjes met jam, eenvoudig doch voedzaam.


Na het ontbijt gaan de kinderen spelletjes doen op de computer en tv. Kijken. Wij informeren ondertussen waar we zomerkleding voor de kinderen kunnen kopen, of we in de jeugdherberg ook een warme maaltijd kunnen krijgen en, ook niet geheel onbelangrijk, of ze in Valparaiso een jeugdherberg voor ons willen reserveren. Helaas blijkt daar geen plaats te zijn. Fernandez (de eigenaar én snelle jongen) gaat zich er even mee bemoeien. Hij belt nog een keer op te vragen of ze in Vina del Mar misschien nog connecties hebben. Men probeert nu via via iets te regelen. Er zou ergens een (deel van) huis te huur zijn. Als er meer informatie is, horen we het wel. Afwachten dus maar. De kinderen vermaken zich ondertussen met een zeer aardige Braziliaan die probeert een woordje Nederlands te leren en aan de kinderen Portugees te leren. Hij blijkt leraar te zijn in Sao Paolo.

In de loop van de dag gaan we ook nog even de stad in. We willen toch echt even korte broeken kopen. We gaan naar de aangegeven straat en vinden een kledingwinkel waar we voor de jongens een korte broek en voor Bente een jurkje kopen. We vervolgen onze weg door de stad en bezoeken de Mercado Central. Na een overdosis visgeur gaan we weer langzaam richting ons hostel. Onderweg informeren we links en rechts nog even over sim-kaarten en buskaartjes naar Vina del Mar.

Bij het hostel wordt aangegeven dat ze info hebben over het huis in Vina del Mar, maar dit is erg duur. En de oudjaarsnacht is ook nog eens 5x zo duur als een normale nacht. Het is hier echter gebruikelijk om deze nacht in Valparaiso of Vina del Mar door te brengen met vuurwerk op het strand. We zoeken zelf nog even op internet, maar kunnen ook geen onderdak vinden. We veranderen van plan. We gaan donderdagmorgen met de bus naar Valparaiso, melden ons bij het ‘kantoortje’ (ULTRAMAR) in Valparaiso en proberen die dag de auto uit de container te krijgen en dan terug te rijden naar ons hostel in Santiago. Dan brengen we daar oudejaarsnacht door. Moeten we wel met de bus naar hartje Santiago rijden, maar dat moet te doen zijn. Ook zit er een goede parkeerplaats bij ons hostel. Edwin belt nog even met Ultramar in Valparaiso. Zij geven aan dat de ms. Liverpool Express inmiddels is geweest en alweer vertrokken is. Ook geeft men aan dat het in principe mogelijk moet zijn om in één dag de auto uit de container te krijgen. We zullen het zien.

We eten een maaltijd (wat de pot schaft!) in ons hostel. De kinderen hebben intussen al wat vrienden gemaakt met de mevrouw van de keuken (altijd handig!), waar ze ’s avonds nog even een potje mee gaan voetballen op het binnenplaatsje/parkeerplaats.

Lekker douchen en dan naar bed.

1 opmerking:

  1. Geweldig verhaal! Smullen. En wat hebben jullie makkelijke kinderen! Ben zo blij voor jullie dat jullie er zo van genieten (en wij op onze beurt ook weer).
    Willen ook naar Chili!!!!!! Alleen al om het weer...

    BeantwoordenVerwijderen