BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


27 januari 2011

Tierra del Fuego

26-01: Gisteravond laat (nacht in Nederland) zagen we dat het artikel van Anna van der Breemen in de Volkskrant van vandaag stond. Leuk om te zien, helaas kunnen we de tekst niet lezen, maar dat komt nog wel een keer.

Vandaag vertrekken we uit Punta Arenas. Eerst nog even ontbijten, schoolwerk doen, foto’s inladen en stukjes plaatsen op ons blog. De was krijgen we weer kant-en-klaar aangeleverd. Rond 12 uur vertrekken we bij ons hostel en gaan naar de supermarkt om boodschappen te doen, daarna gooien we de tank weer vol met diesel en gaan naar de haven van Punta Arenas. Ons was verteld dat we gewoon in de haven kunnen betalen voor de overtocht, we hebben immers telefonisch gereserveerd. Op het moment met de auto aan boord kunnen, blijkt dat we een eindje terug bij een klein kioskje hadden moeten betalen. Laura gaat dat nu alsnog doen terwijl Edwin de auto aan boord rijdt. Dit is dezelfde boot als waar we mee naar Isla Magdalena zijn geweest.

Strak om 15.00 uur vertrek de boot. De Straat van Magellanes is nu kalm en vlak, heel anders dan afgelopen maandag. Ook is het nu mooi zonnig en helder weer. Op het water drijven een paar grote albatrossen, machtige vogels om te zien. Nog een dikke twee uur varen en we zijn op Vuurland (Tierra del Fuego), toch echt een doel van dit deel van onze reis.

De kinderen struinen over de boot, want deze kennen ze al een beetje. Later blijkt dat ze zichzelf een plaatsje op de eerste rang hebben verschaft. Ze zitten namelijk bij de kapitein op de brug. Dat hebben ze altijd goed in het snotje, dit soort ‘voordeeltjes’.

In Porvernir gaan we snel van de boot af en rijden nog 5 kilometer naar het dorp (want meer is het niet). Zo hebben we een redelijke voorsprong op de rest van de bootpassagiers, want het aantal slaapplaatsen is hier beperkt. Dus als je dan met z’n vijven bent, is een kleine voorsprong wel handig.

We vinden een mooi en degelijk hostel, waar we twee kamers kunnen bevolken. De bus kan op de binnenplaats, samen met 4 motoren van 4 stoere Zuid-Afrikanen (waarvan 1 Nederlander) die vanuit Ushuaia op weg zijn naar Alaska. Erg leuk trouwens om alle verhalen en plannen van iedereen te horen. Daaruit blijkt gewoon dat ALLES mogelijk is, als je maar wil (echt WIL dan!!!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten