BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


10 augustus 2009

Lofoten

Woensdag 5 augustus 2009 - ’s Ochtends breken we de tent af en pakken al het kampeergerei weer strak in de bus. Wat we vannacht en morgenvroeg nog nodig hebben brengen we naar de naast gelegen hut, waar we vannacht slapen.

’s Middags gaan we naar het jaarlijkse Viking-festival in Borg. Dit wordt gehouden op het terrein van het Viking-museum. Alles is hier in vikingstijl. We roeien een halfuur mee op een groot Vikingschip op het meer. Da’s nog een hele klus, blij dat we niet zo naar Nederland teruggaan. Voor de kinderen is er ook van alles te doen en te beleven.

Marielle SMS’t of we zin hebben om vanavond aan het strand in Unstad nog wat te eten, als afsluiter. Altijd goed!! We zijn nog maar net op het strand of Huub komt te vallen en heeft z’n linkeroog vol zand zitten. Ter plaatse krijgen we het niet schoon. Hij heeft er niet heel veel last van maar we kunnen het zo niet laten. We besluiten om naar het ziekenhuis te gaan in de dichtstbijzijnde stad (eerstehulp). Als Hugo en Edwin daar aankomen met Huub, blijkt de dienstdoende dokter spoorloos te zijn. Hij is tijdens het hechten van iemand weggeroepen voor een spoedgeval. Het is dus maar afwachten wanneer hij terugkomt. Gelukkig blijkt dat niet al te lang te duren. Hij verdoofd het oog van Huub en spuit het schoon. Dat hadden we zelf niet gekund en we hadden er ongetwijfeld veel last meegekregen op de terugreis. Blij dat we het zo gedaan hebben. Huub krijgt een ferme hand van dokter Jesper en we kunnen gaan. Eten aan het strand wordt niet meer wat, ook omdat er plotseling een dikke mist is komen opzetten. We zetten de festiviteiten voor bij Hugo & Marielle thuis. Daarna nemen we afscheid omdat we morgen op tijd willen gaan rijden. Het was een mooie tijd op de Lofoten.