BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


9 augustus 2009

Andalsnes - Trondheim




30 juli 2009 - Van Andalsnes rijden we richting de Atlantische kust, uiteraard moeten we onderweg een paar keer met een ferry een fjord oversteken. Dat is meestal even wachten, maar nooit erg lang. Het is ook een leuke onderbreking van het autorijden. Dat is ook zo mooi aan het rijden en reizen in Noorwegen, het is erg afwisselend, dan weer een tunnel, een hoge brug, een overtocht etc. Tussen Molde en Kristiansund ligt weg 64, Atlanterhavsvegen, of te wel de ‘Atlantische weg’. Deze weg is ruim 8 kilometer lang, gebouwd in 1989 en een waar huzarenstukje. Door middel van bruggen worden een aantal eilandjes met elkaar verbonden.

In Kristiansund vervolgen we onze weg richting Trondheim, daar komen we later op de dag aan. Het hostel ligt aan de rand van het centrum van de stad. We dumpen onze zooi in kamer 113 en gaan even de stad in om wat te eten. We treffen het, er zijn twee festivals aan de gang, een folklore- en een eetfestijn. Met name dat laatste spreekt ons enorm aan, het folklore-festival beduidend minder. Trondheim is een hartstikke leuke stad met oude gebouwen en een geheel gepimpt havengebied. Zeker een bezoek waard, als je in de buurt bent.

Vanavond hebben we definitief besloten wél naar de Lofoten, naar Hugo & Mariëlle, te gaan. We beginnen er net lekker in te komen. Het reizen gaat goed, maar tot nu toe is het in dit deel van Noorwegen moeilijk om ‘kilometers te maken’, en dat is nog wel even nodig als je de Lofoten wilt bereiken. Als we op de kaart kijken, lijkt het erop dat de weg (E6 – Noordkaaproute) naar het noorden niet meer om fjorden slingert en dus sneller zal gaan. We hebben er allemaal zin in om te gaan. Het houdt echter wel in dat we op de terugweg via Zweden terug moeten in verband met de tijd. Dat is het ons wel waard. We gaan dus !!!