BLIJF MET ONS IN CONTACT EN STUUR EENS EEN MAILTJE: AMANRAALTE@GMAIL.COM


9 augustus 2009

Fauske - Lofoten



Zaterdag 1 augustus 2009 - Om 10.30 uur gaat de boot vanuit Skutvik naar de Lofoten, het zou mooi zijn als we die konden halen, anders gaat er om 15.00 uur pas weer één. Het is zaterdag dus gaan er niet al te veel boten. Vanaf Fauske is het nog 180 km naar Skutvik. Onderweg ontbijten we even. Bij een tankstation een bak koffie voor ons en een chocolademelk voor de kinderen. De chocolademelk bleek later geen goed idee te zijn. De laatste 35 kilometer naar Skutvik is erg mooi, maar ook erg bochtig. Zeg maar een achtbaan zonder loopings en we wilden wel op tijd bij de boot zijn, dus het tempo lag wat hoog. Huub gaf aan dat z´n maag daar moeite mee had. Laura gaf hem een plastic zak en hij rukte deze voor z´n mond. Alle chocolademelk kwam er weer uit, precies in de plastic zak, pppffffhiieuw!!! Applaus voor Huub!!! En op tijd bij de boot.

We trekken wat warmere kleding aan want het ziet er fris uit op het water. De overtocht duurt ruim 2 uur, met een tussenstop op Krova, een eilandje vóór de Lofoten. Vanaf de boot zijn de Lofoten in nevelen gehuld, veel bergen zitten met hun top in de wolken. We komen aan in Svolvær. Vandaar rijden we naar Saupstad, naar Hugo & Mariëlle. Het is, ondanks de bewolking, weer een genot om over de Lofoten te rijden, wat een prachtige omgeving is dat toch. Nu maar hopen dat er iemand thuis is, want we hebben niet gebeld in het kader van ´het verrassingseffect´, en op een boerderij is altijd wel iemand thuis (gokken we).

Iedereen is thuis, wat een verrassing. Mariëlle belt even wat rond voor een hut. Op de camping in Unstad kunnen we vanaf maandag een hut krijgen. Het weer ziet er goed uit voor de komende dagen. We besluiten tot woensdag te kamperen in onze tent, en de nacht van woensdag op donderdag in een hut op de camping te slapen. Zodoende kunnen we donderdag op tijd vertrekken en hoeven we ’s ochtends niet eerst de tent nog af te breken.

’s Avonds eten we gezellig samen aan het strand van Unstad, een machtig mooie plek, met een zon die ‘net niet onder gaat’ en dan alweer gaat stijgen. Super!!!!